Ministar Vulin: Belorusija je važan saveznik Srbije ne samo u vojnom, već i u ekonomskom i političkom smislu

Novosti Online

21. 02. 2020. u 19:04

Министар Вулин: Белорусија је важан савезник Србије не само у војном, већ и у економском и политичком смислу

Foto: MOD

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana zaštitnika otadžbine i Oružanih snaga Belorusije
Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u okviru zvanične posete Republici Belorusiji, prisustvovao je večeras svečanoj akademiji povodom Dana zaštitnika otadžbine i Oružanih snaga Belorusije, u Dvorcu Republike u Minsku.


Svečanosti su prisustvovali pomoćnik predsednika Republike Belorusije za bezbednost Viktor Lukašenko, državni sekretar Saveta za bezbednost Republike Belorusije general-potpukovnik Andrej Ravkov, ministar odbrane general-major Viktor Hrenin i brojni gosti iz Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Republike Belorusije i društvenog, privrednog i kulturnog života te zemlje.


Dan zaštitnika otadžbine posvećen je formiranju Crvene armije 23. februara 1918. godine. Prvi put praznik je obeležen 1922. godine kao Dan Crvene armije i mornarice. U čast praznika na svečanoj akademiji izveden je bogat kulturno-umetnički program posvećen svim braniocima otadžbine i slavi i pobedama vojske Belorusije tokom njenih 102 godine postojanja.


Na kraju dvodnevne zvanične posete Republici Belorusiji, ministar Vulin je istakao da je Belorusija prijateljska zemlja i da ona to pokazuje na svakom mestu.


Pročitajte još: Vulin u Minsku: Belorusija dosledno podržava Srbiju- Ne samo u bilateralnim odnosima sa nama, već i na svim međunarodnim forumima gde čvrsto drži našu poziciju, uvek glasa sa nama i za nas, uvek je principijelno protiv lažne države "Kosovo" gde god da se oni pojave. Zaista možemo da budemo zahvalni predsedniku Lukašenku i beloruskoj vladi na ponašanju i načinu kako se ophode prema Srbiji. Belorusija je važan saveznik, ne samo u vojnom, već i u ekonomskom i političkom smislu. Saradnja između naših naroda i našeg rukovodstva će se samo nastaviti. Ja sam, naravno, veoma zadovoljan posetom. Lepo je biti među prijateljima – izjavio je ministar Vulin na kraju posete Republici Belorusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije