ODLUKA SzS da ne reaguje na istupe pojedinaca koji "narušavaju jedinstveni stav o bojkotu izbora" nije stavila tačku na sukobe u ovom delu opozicije.

Istupio je još jednom lider Dveri Boško Obradović, koji je ovog puta, pored toga što je ponovio optužbe na račun jednog od osnivača DS Dragoljuba Mićunovića, napao i Balšu Božovića iz te stranke, kao i Zorana Živkovića (Nova).

Božovića, koji se protivi članstvu DS u Savezu, a skeptičan je i prema bojkotu, Obradović je optužio da radi za Aleksandra Vučića i da će "kao kum Đukanovića uvek biti na strani svoga kuma, a ne na strani Srbije". Dodao je da su Milo Đukanović i Vučić braća blizanci, najbliži poslovni i politički ortaci, a "Beograd na vodi je, kao najveća perionica para, njihov zajednički poslovni projekat".

Živković se predsedniku Dveri zamerio izjavom da je SzS prekršio sporazum zato što je ulaskom u bojkot prestao da se bori za izborne uslove. Obradović je na to uzvratio izjavom da je Ser Žile interesantan kao crtani junak, ali da u politici više ne predstavlja relevantnu figuru.

SPOROVI I OKO "JEDAN OD PET MILIONA" JOŠ jedan front u opoziciji otvoren je najavom organizatora protesta "Jedan od pet miliona" da će, ako se Nova i SMS ne priključe bojkotu, izaći na izbore da bi ih sprečili da osvoje poslanička mesta. Ovo je deo opozicije pripisao Draganu Đilasu, jer smatra da je "Jedan od pet miliona" zapravo podmladak njegove stranke i da je to maska za njegov ulazak u Skupštinu. Šta njihova najava znači, danas bi trebalo da bude bar malo jasnije, jer su rekli da će se tim povodom obratiti javnosti.

- Nadam se da ćemo imati prilike da se sretnemo u nekoj emisiji pa da vidimo ko to radi za Vučića. Demokrate koje se 30 godina bore protiv radikalske politike ili Obradović koji je samo Šešeljeva frakcija na političkoj sceni, koja ispoljava agresiju zato što ga Vučić ne želi u vladi - kaže Božović za "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ - Savez za Srbiju doveden na ivicu opstanka: Javno za bojkot, a tajno kroje liste

Obradoviću je odgovorio i Živković, koji za "Novosti" kaže da, kao ozbiljan čovek, teško može da komentariše izjave "nezrelih osoba koje i dalje više gledaju crtane filmove, a predstavljaju se kao političari":

- Stara je mudrost da psi laju, a karavani prolaze. Tom bizarnom, prizemnom rečenicom nije demantovao tvrdnju da je SzS prekršio sporazum, jer je ulaskom u bojkot prestao da se bori za izborne uslove.