Jovanov: Ista obećanja Đilas davao kao gradonačelnik i sve što je postigao je zaduženost Beograda

Novosti Online

15. 01. 2020. u 17:55

Јованов: Иста обећања Ђилас давао као градоначелник и све што је постигао је задуженост Београда

Foto D. Dozet

Ni reč Đilas nije rekao o tome kako bi nešto zaradio za Srbiju, kaže Jovanov
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenko Jovanov obratio se javnosti povodom predstavljanja programa "Srbija 2020" Dragana Đilasa.


Dragan Đilas je danas kao svoju ekonomsku politiku predstavio sve ono što je radio i dok je bio na vlasti – smanjenje javnih prihoda, a povećanje javnih rashoda. Rezultat takve politike bio bi apsolutno isti kao onaj koji su već jednom postigli, a to je dovođenje Srbije do bankrotstva, otkazi za pola miliona zaposlenih, potpuno uništavanje srpske privrede i bukvalno bacanje Srbije na kolena.


Ni reč Đilas nije rekao o tome kako bi nešto zaradio za Srbiju, kako bi napunio budžet, već samo kako bi da potroši sve ono što je država Srbija zaradila i uštedela zahvaljujući Vučiću i narodu, koji je razumeo i podržao njegovu politiku.


Ista ovakva obećanja po sistemu „lako ćemo“ Đilas je davao kao gradonačelnik Beograda. I šta je bio rezultat? Zaduženost Grada Beograda za 1.2 milijarde evra, dugovi trudnicama i porodiljama od 390 miliona dinara, dugovi javnih preduzeća, ali, istovremeno, nije bilo ni dinara duga za reklame i sekunde koje su od javnih preduzeća i ustanova naplaćivale njegove kompanije.


PROČITAJTE JOŠ: Lončar: U decembru veliko zapošljavanje mladih u zdravstvu


Nisu potrebne, kaže Đilas, građanima Srbije pruge, ne trebaju ni auto-putevi, ne treba ništa. I to ne treba nikoga da čudi, jer ni kada je bio na vlasti, Đilas nije gradio, već se više bavio ugrađivanjem. Posledica toga je da Srbija nije imala nijedan kompletno završen auto-put, da su na prugama vozovi išli brzinom „Ćire“, ali da su njegove kompanije prihodovale 619 miliona evra.


Dakle, građani mogu da biraju. Ili putevi i pruge za narod i Srbiju, ili fabrike, pogoni i nova radna mesta, ili odgovorna, štedljiva i domaćinska ekonomska politika, ili novo bankrotstvo države, otkazi za radnike ali, naravno, opet milioni evra za Đilasove kompanije.


A uveren sam da će i Đilas ubrzo shvatiti da je narodu mnogo više stalo do Srbije, nego do toga da on od milionera, postane milijarder u evrima i da svoje namere ne može da sakrije šarenim lažama, rekao je Jovanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Egon

15.01.2020. 21:20

Djilas obecava sarene laze, ali vec smo jednom videli te njegove planove, pa zamalo ne ostadosmo na ulici.

Lela

15.01.2020. 23:30

Djilas je mnogo toga obecao, a nista nije ispunio. Ocigledno mu samo obecanja idu od ruke!

Nikola Kostić

16.01.2020. 05:03

Zašto država nema dokaze protiv lopova? Đilas nije jedini, gde su Živković i Labus pa Đelić i Dinkić? Ima ih tu još. Treba to hapsiti i konfiskovati protivpravno stečenu imovinu. Ali gde su dokazi? Bez toga je sve prazna priča, i prepucavanje pred izbore.

Mirjana

16.01.2020. 05:24

Daleko bilo ne ponovilo više nikada vreme kad je Dragan Đilas bio na vlasti! Žuto preduzeće je narod dovelo do propasti. Dragan Djilas sve što može da ponudi su kradje narodnih para i malverzacije.