ZDRAVSTVENO stanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića je stabilno, ali se zbog predostrožnosti još nalazi na VMA u Beogradu, potvrđeno je "Novostima".

Ovu dobru vest u subotu je saopštila za Tanjug i savetnica predsednika Suzana Vasiljević, nakon što je informacija o zadržavanju Vučića u bolnici uznemirila javnost u Srbiji. Da predsednik ima kardiovaskularne zdravstvene tegobe, ranije ujutro saopšteno je iz Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, uz napomenu da je na VMA primljen u petak, u kasnim popodnevnim satima. Kako su "Novosti" nezvanično saznale, predsedniku je bio znatno povišen krvni pritisak i imao je ubrzan rad srca, zbog čega mu je ukazana lekarska pomoć i prepisana adekvatna terapija.

Da je predsedniku Srbije već znatno bolje potvrdio je i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je za TV Pink izjavio da je siguran da će sa zdravljem Vučića sve biti u redu:

- Siguran sam u to i zato što je Aleksandar Vučić jak i tvrdoglav, a ne zato što sluša lekare.

Vulin je kazao da Vučiću lekari mogu da priđu samo na proslavama i zvaničnim dešavanjima.

- Mnogo radi, malo spava i malo se odmara. Svi mi koji sarađujemo s njim i koji smo njegovi prijatelji, a pre svega njegova porodica, voleli bismo da Vučić mnogo više vodi računa o svom zdravlju, ali on je, jednostavno, takav čovek - naveo je Vulin.

Dodao je da se Vučić ponaša kao svaki građanin i da zbog njega nije sazvan konzilijum.

Poruke podrške i želje za brz oporavak neprekidno su stizale predsedniku Vučiću od mnogobrojnih saradnika, članova stranke, običnih građana. Među prvima se na društvenim mrežama oglasio ministar finansija Siniša Mali:

- Brate moj, znam da ne sanjaju svi naše snove i da ti karakter ne dozvoljava da se dugo odmaraš, ali molim te više vodi računa o sebi. Nastavljamo da se borimo... Za bolju i uspešniju Srbiju.


PROČITAJTE JOŠ - “Brate moj, ne sanjaju svi naše snove, vodi više računa o sebi”: Saradnici upućuju poruke podrške predsedniku Vučiću (FOTO)


Oglasili su se i poslanik SNS Vladimir Đukanović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Darko Glišić, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić... Vesić se osvrnuo na poruke pune mržnje na hrvatskim portalima, ali i nekih pripadnika opozicije:


SRAMNI KOMENTARI U HRVATSKOJ VEST da je predsednik Srbije zadržan u bolnici odmah je objavljena i na svim važnijim hrvatskim portalima, a ispraćena je sramnim komentarima čitalaca, koji su "goreli" od mržnje prema Srbiji i Vučiću. Jasno su poručivali da bi "jedva dočekali da Vučić umre i da to svim srcem priželjkuju".


- Kada vidim komentare Đilasovih simpatizera, siguran sam da iz tih ljudi progovaraju kompleksi njihovog lidera koji nikada ništa nije dobro uradio za Srbiju, već samo za sebe. Aleksandar Vučić će sve izdržati i pobediće zajedno sa Srbijom, a bednici koji su se danas radovali pokazali su ko su i šta su.

I supruga ubijenog Olivera Ivanovića, Milena je poručila:

- Uz tebe smo, kao što si ti uvek uz nas. Brz oporavak @avucic - napisala je ona na svom tviter-nalogu.HVALA SVIMA KOJI BRINU

KASNO po podne se preko instagram-profila "Budućnost Srbije" kratkom porukom, pisanom rukom, oglasio i sam predsednik Vučić:

- Hvala lekarima i zaposlenima na VMA. Hvala svima koji su brinuli. Već od ponedeljka biću u punom radnom pogonu.