POTRESNO SVEDOČENjE LAZARA LEŠNjAKA: Ovako me je Bastać, zbog svojih nedozvoljenih poslova, zlostavljao i mučio

Novosti online

četvrtak, 31. 10. 2019. u 22:17

ПОТРЕСНО СВЕДОЧЕЊЕ ЛАЗАРА ЛЕШЊАКА: Овако ме је Бастаћ, због својих недозвољених послова, злостављао и мучио

Foto: pink.rs

U specijalnoj emsiji Crne hronike o torturi koju je prošao priča Lazar Lešnjak
U specijalnoj emsiji Crne hronike Mladena Mijatovića o torturi koju je prošao priča bivši funkcionera SO Stari grad Lazara Lešnjaka, venčani kum Marka Bastaća


Lešnjak je na samom početku otkrio Bastaćeve nezakonite radnje u vezi gradnje objekata.


- Bespravni graditelj zna da li će moći da zida ili ne, a sve u dogovoru sa nekim. On novac daje ili Marku Bastaću ili meni, a onda ga ja odnosim Bastaću. Primopredaja je odvijana na tajnim lokacijama. Najčešće se donosio u kovertama - rekao je LešnjAK.

PROČITAJTE JOŠ: Tvrdi da je nevin, a odbija poligaf: Bastać negira optužbe venčanog kuma


On je dodao da mu je Bastać govorio kada i gde ide po koverte sa novcem.


- U toku svog mandata više puta sam obavljao te poslove. Okvirno, nekoliko desetina hiljada evra je prošlo kroz moje ruke.


Do razlaza sa kumom došlo je, kako kaže, na stresan način.


- Jednu od tih koverti ja mu nisam odneo. Posle nekoliko meseci od tog čina pozvan sam na sastanak. Ja došao sam potpuno normalno na sastanak. Marko je postavio tri stolice i on nam kaže da sednemo na stolice. Vezao mi je ruke i noge. Pošto smo bili vezani, on je počeo da nam postavlja pitanja.


- Onda je došlo pitanje koje se odnosilo na mene, i na tu kovertu koju nisam odneo. Tada se meni odmotava klupko, da sam ja pozvan na sastanak baš zbog te koverte. Postavljao mi je pitanje gde sam sedeo kada sam se video sa tim ljudima. On meni kaže nije tačno i kreće da mi lupa šamare, ako nije zadovoljan mojim odgovorom.


On je istakao da je fizičko maltretiranje postalo sve jače i jače.


- Tukao me je vijačom po telu. Bilo je sve žešće. U jednom trenutku, oko ponoći, otišao je da kupi vino kako bi pili. U jednom trenutku, stavljena mi je kesa na glavu kako bi se ja malo gušio. Sedeo sam i čekao da se sve to završi. Razmišljao sam samo kada ću stići kući, da li ću stići kući. Andrej me je isto jednom udario po glavi. Dejan je čak u nekoliko navrata smirivao obojicu, to mu je verovatno bila uloga te večeri.


Foto: pink.rs


- U jednom trenutku došao je Markov brat, čim je ušao udario me je i rekao da ako prijavim polciiji da će mi se svašta destit!

Kako je rekao, tortura je prestala tek u pet ujutru.


- Već je svanulo. Rečeno mi je da mirno napustim to mesto i da o ovome nikada ništa ne ispričam. Supruzi sam samo rekao da sam se posvađao sa Markom i da više ne radim u Opštini.

PROČITAJTE JOŠ: SRBIJA U ŠOKU: Đilasov Bastać izubijao svog kuma zbog zajedničkih mafijaških poslova (VIDEO)


On je istakao da je službeni broj koji mu je bio oduzet, nije bio ugašen.


- Dolazili su ljudi da me pitaju zašto se ja ne javljam na telefon, tako da sumnjam da je neko koristio taj broj.Lešnjak je istakao da on nikada nije pretpostavljao da Marko Bastać može tako nešto da uradi.


- Nikada to ne bi pomislio, zato sam ga i uzeo za kuma. Međutim, on je čist primer one izreke "Daj čoveku dva dana vlast da vidiš kako će da se ponaša". Od kada je došao na mesto predsednika Opštine Stari grad počeo je da bude skroz drugačiji.

Posle nekoliko popijenih flaša vina, pomislili su na svašta.


- Neko od ove dvojice je Marku Bastaću predložio da bi možda mogao da ih oralno zadovoljim. Sva sreća pa su od toga odustali!(informer.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (28)

Veselin

01.11.2019. 05:44

Nakon izjave kuma mislim da je Marko Bastać razotkriven u svemu što je do sada radio kao predsednik Opštine Stari Grad, naravno ne za građane već lično za sebe.

Nena

01.11.2019. 06:42

Lešnjak je od strane Bastaća preživeo pravu torturu. Nakon ovog protiv Bastaća mora biti sprovedena istraga.

macika

01.11.2019. 06:53

Eto kako se razotkriva ko je covek- date mu vlast, Bastac je pravi primer odsustva svesti i savesti, ne bih ja to ni nazvala covekom!

jana

01.11.2019. 07:05

Kaze se Bog na nebu, a na zemlji kum, a Bistac je udario na svog kuma i time pocinio najveci greh!

Alex

01.11.2019. 07:57

Basatac i Djilas su cist primer da kad imaju vlast i moc koriste zarad svojih interersa i bogadjenja i ne prezaju ni od cega.

Pedja

01.11.2019. 08:04

Strašna priča koja otkriva mračnu stranu Bastaća i njegovu umešanost u mnoge nezakonite poslove i radnje.

Mike

01.11.2019. 08:04

Ako je ovako funkcionisla mala opstina u vreme DS, mogu zamisliti kako je funkcionisala drzava koju su vodili Djilas i druzina.

Daliborka

01.11.2019. 08:25

Bastać ili ima neki psihički oroblem ili je om klasičan mafijaš koji se bavi politikom.

Milan

01.11.2019. 08:32

Bastac je isti kao i Djilas, lopov, nasilnik i kriminalac, oni su rodjeni da pljackaju narod, te "ljude" vise niko ne podrzava!

Miljana

01.11.2019. 08:41

Djilasove i Bastaceve afere polako izlaze na videlo. Ovo je zaista neverovatno sto smo saznali u poslednja dva dana. Treba ih zakonski goniti dok sve ne priznaju.

Mima

01.11.2019. 08:51

Meni je bilo strašno slušati njegovu ispovest, mogu misliti kako je njemu koji je sve ovo doživeo.

ana

01.11.2019. 08:54

Pa da li je ovaj Bastac normala? Ne zna da stane ,veliki su apetiti za tako mladog čoveka.Teško cemo ga nahraniti.