Predsednik Srbije: Nema ništa od prekrajanja ishoda izbora, što ste lagali? Mala taktička pobeda u Interpolu; EU i Britanija da reaguju

Tanjug

15. 10. 2019. u 18:25

Председник Србије: Нема ништа од прекрајања исхода избора, што сте лагали? Мала тактичка победа у Интерполу; ЕУ и Британија да реагују

Foto P. Mitić

Vučić je podsetio da su prištinski lekari rekli da nema znakova trovanja

Ne može Priština da prekroji izbornu volju, jer Rada Trajković i drugi nisu dobili glasove, a čekam sada da vidim šta će EU, koja poručuje da "budno motri i prati...", da kaže sada u vezi priče o trovanju kojeg nije bilo, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Niko Radi Trajković i drugima ne može da doda 10.000 glasova", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da li preti prekrajanje izborne volje na Kosovu.
"Oni moraju da zabrane Srpsku listu i Srbe. Odmah sam rekao da su lagali za trovanje. Znao sam da nisu ni fingirali, da su postavili nešto. Znao sam da sve lažu. Vidim da se radi o stadijumu ludila kada pobedite na izborima i pomislili su da mogu da rade šta hoće. To sam gledao u Beogradu 2000-te“, primetio je on.

Vučić je podsetio da su prištinski lekari rekli da nema znakova trovanja.

„Što ste lagali? Ne znate ni sami. Čekam šta će EU koja budno motri i prati da kaže... Možda će da pozovu obe strane da ne truju jedni druge“, kazao je on.

Vučić je završio time da je imao mnogo važan sastanak sa MMF-om i da je Srbija dobro radila, ali da mora da napreduje još i uradi neke stvari - EPS, i neka javna preduzeća, a ostalo je stabilno.

Kazao je da se naziru prvi znakovi krize u Evropi i svetu i da veruje da se Srbija, zbog teških mera, dobro snalazi u teškim okvirima.

“Nalazimo se na evropskom putu. Kao suverena zemlja gradićemo najbliže odnsoe sa Rusijom, Kinom I Turskom, od kojih mi možemo imati koristi“, rekao je on.

EU DA REAGUJE NA "TROVANjE", BRITANIJA NA ZASTAVU ALBANIJE UZ KURTIJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapitao je danas predstavnike EU kada će reagovati na slučaj lažnog "trovanja na nacionalnoj osnovi" i reći nešto kako bi zaštitili Srbe na KiM od beskropuloznih laži, a Britaniju - na slučaj slikanja britanskog ambasadora na KiM i Aljbina Kurtija uz zastavu Albanije.

"Video sam juče izjavu da su pomono pratili sva dešavanja na KiM po pitanju koverti i trovanja, iako su prištinski lekari potvrdili da nema toksičnih elemenata i trovanja niti nešto slično. A, pri tom su držali zaključane članove Centralne izborne komsiije srpske nacionalnosit po kafićima i otimali dokumenta i lagali ceo svet kako su Srbi teroristi i nekoga truju", rekao je Vučić novinarima.

"Pitam EU i Kocijančić kada će reagovati nakon tog "budnog praćenja i motrenja", o kojem su govorili, i da li će reći nešto da bi Srbija i Sr

bi bili zaštićeni od takvih beskrupuloznih laži", poručio je Vučić.

Kako je rekao, njegovo drugo pitanje je za predstavnike Velike Britanije - da li će i u ubuduće prihvatiti da na zvaničan susret odu sa nekim od predstavnika bilo koje zemlje, a da između njih stoji zastava treće suverene države?

"Kao što je sada na sastanku sa Kurtijem iza britanskog ambasadora i Kurtija bila zastava države Albanije. Da li bi prihvatili tako da da se slikaju i da objave svoju fotografiju sa Dodikom, a da iza bude ne zastava BiH i Srpske, već neke treće države? Odgovor bi bio negativan i to govori dovoljno o principijelnosti".

Vučić ističe da će iz učtivosti sačakati odgovor i na lažno trovanje na nacionoj osnovi i na drugo pitanje.

"To me podseća na devedesete godine. Sve to rade na KiM sa ciljem da se ukinu Srbi i da budu samo oni poslušni Srbi. Kao sto smo i mi pravili gluposti sa lojalnim Albancima devedesetih. Sada oni ponavlaju iste greške i hvala im na tome", naglasio je Vučić.

Dodaje i da je mislio da je Kurti kandidat za premijera Kosova, a ne Albanije.

"Vidim da stranci prihvataju da je on kandidat za premijera Albanije. Kako se to dogodilo i kada se ta promena u politici velikih sila desila", zapitao je Vučić.

O PRIŠTINI I INTERPOLU: MALA TAKTIČKA POBEDA...

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je povlačenje zahteva Prištine za prijem u Interpol pobeda za Srbiju, te istakao da je do odustajanja došlo kada su u Prištini shvatili da će dobitii manje glasova nego na poslednjoj skupštini te organizaciji u Dubaiju.

"Znate da sam uvek prilično pesimističan, ali rekao sam da očekujem pobedu. Ne volim velike reči, ne volim da seirimo i da se radujemo, jer nismo strateški problem rešili. Ali, ovo je mala taktička pobeda za nas", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik je istakao da bi rezultat glasanja na ovoj skupštini Interpola za Prištinu bio još nepovoljniji nego prošli put u Dubaiju.

"Znali su oni od početka da neće da uspeju, ali su mislili da je trend povoljniji u odnosu na glasanje u Dubaiju. Ali, kada su shvatili da je trend nepovoljniji, onda su odustali", rekao je Vučić.

Istakao je da zbog toga građani sa Kosmeta neće moći da se osvedoče koliko je podrške Priština izgubila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

Maja

16.10.2019. 06:38

Šiptari su na sve načine pokušavali da prekroje rezultate izbora na Kosmetu, ali u svojoj nameri nisu uspeli!!!

Jeca

16.10.2019. 07:42

Znacajna pobeda Srbije, a Pristina pocinje da gubi na medjunarodnom planu i da joj slabi uticaj sto je rezultat olitike koju vodi Srbija i Aleksandar Vucic.

Igor

16.10.2019. 07:44

Srpska lista je pobedila na Kosovu i tako će i ostati !Ko misli da lažima može da menja ishod, vara se !

SasaRu

16.10.2019. 09:36

Srbija je dosledna i poštuje sve zahteve EU, što nije slučaj sa Prištinom. Potreban je veći uticaj EU i SAD na Prištinu u rešavanju problema i stvaranju sigurnosti, ostanka i opstanka naših građana na KiM.

Marko

16.10.2019. 10:22

Kurti želi da progura Rašića i Petrovića u parlament pa da oni bude predstavnici Srba.

DOSADILI STE I BOGU I NARODU

16.10.2019. 10:38

Dok vi palamudite o nekakvim pobedama, SIPTARI SE SETAJU I HAPSE PO SEVERNOJ MITROVICI.

Kangaroo

16.10.2019. 12:50

Stalno nam poturate price o nekim pobedama, a dozivljavate poraz za porazom. Briselskim sporazumom ste dali Kosovu obelezja drzave i sad vam se Albanci smeju i otvoreno kazu da nece da ispune nista iz tog sporazuma. Rezultati izbora su poznati i necete moci odredjivati koga ce Kurti uzeti u vladu. I to vam je jos jedna pobeda. Zato, predsednice, ako imate malo postenja mozete da napravite jednu stvar: OSTAVKA!