SKANDAL U FRANCUSKOJ: Predstavnici ambasade tzv. Kosova čitali Kuran u katedrali!

V. N.

ponedeljak, 03. 06. 2019. u 20:09

СКАНДАЛ У ФРАНЦУСКОЈ: Представници амбасаде тзв. Косова читали Куран у катедрали!

Palata invalida Depositphotos

Amabasada tzv. republike Kosovo u Francuskoj organizovala je islamski verski obred u katoličkoj vojnoj katedrali Palati invalida u Parizu

AMABASADA tzv. republike Kosovo u Francuskoj organizovala je islamski verski obred u katoličkoj vojnoj katedrali Palati invalida u Parizu. Pod plaštom obeležavanja dvadeset godina od završetka rata, vlasti samoproglašene republike Kosovo su u hrišćanskoj bogomolji čitali delove Kurana, zbog čega je reagovala velika grupa oficira Francuske armije. Oni su u protestnom pismu biskupu francuskih armija Romaneu izrazili protivljenje što se u hrišćanskom hramu čuje molitva Alahu i to u organizaciji međunarodno nepriznate države.

Pročitajte još - Unmikov šamar Prištini

Zbog ovog skandala, Narodni slobodarski pokret u ponedeljak je pozvao predstavnike vlasti u Srbiji, kao i SPC, da o ovom događaju obaveste Vatikan imajući u vidu činjenicu da ova država nije priznala Kosovo, kao i to da Katolička crkva zabranjuje islamske verske obrede u svojim hramovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

anaig

03.06.2019. 22:04

A zasto je to skandal ako je francuska drzava oduzela dio teritorije Srbije i finansiraju njihove zlocince i snabdijevaju ih oruzjem. Francuska je protiv Srbije. Meni to nije skandal nego nastavak francuske politike za podrsku ZLA i MAFIJASA (Sarkozi, Kusner, BHL i ini)

veselnik

03.06.2019. 22:35

U preterivanju su napravili jos jednu kardinalnu gresku, jer za islam katolicki hriscanski objekti (crkve, katedrale) su "necisti" objekti zbog nepostojanja smrtnog greha! Za razliku od toga, u pravoslavnim je dozvoljeno obracanje alahu.

Лазарев Град

03.06.2019. 22:37

скандалозно ће бити само ако не сниме порнић за крај уз концерт "pussy riot",то су западне вредности :)

Александар Првуљ

03.06.2019. 23:08

Сам факт је ужасан, али сам ставио злурадо да ми се свиђа. Стидим се. Ово је само запишавање теротирије, нисте ни свесни кога сте пустили из кавеза. Лично, волео бих да се сви Шиптари са Косова и Меториха одселе у све европске земље које су их признале! Заслужују једни друге!

Syam

03.06.2019. 23:53

Ko sa Djavolom tikve sadi same mu se o glavu obijaju. Joj sto bih volela cuti Jos vise ovakvih ispada Siptara prema njihovim saveznicima, pa da I oni okuse sopstveni lek koji su nama zadnjih 20 godina davali

Мр Радомир Шћепановић

04.06.2019. 05:19

А шта сте ви очекивали од шиптара?

TO JE NOVI FRANCUSKI USTAV

04.06.2019. 10:01

Najsevernija africka zemlja, mora da se prilagodi novonastalom stanju. PA NEK VAM JE SA SRECOM NASI BIVSI SAVEZNICI. Obratite se vasem vajnom Bernardu Kusneru, tvorcu teroristicke drzave na teritoriji Srbije, i saucesniku u vadjenju ljudskih organa.

TO JE ZAHVALNOST MAKRONU OD TACIJA

04.06.2019. 10:07

"Smokljo" je posadio Tacija u prve redove, na proslavi zavrsetka prvog svetskog rata, dok je Vucica smestio u cosak, da ga ni TV-kamere nisu mogle uhvatit. NEK VAM JE SA SRECOM NAJSEVERNIJA DRZAVO AFRIKE, sad ste se jos obogatili i siptarima.

BOSANAC OBJEKTIVNI

05.06.2019. 13:55

Ovako, po rodjenju sam musliman, iz Bosne, nemam ljubav prema albancima, niti ih branim ovom prilikom,nisam vijernik, barem ne "ozbiljan" vijernik, postujem kako svoju tako i tudju vjeru, bez izuzetaka! Cijela prica je "napumpana" da bi se lozila naivna publika! Pravi vjernik bilo koje vjere zna da cijeni i postuje tudju vjeru i vjernika, zna da oprosti, jer to je ono sto ga i cini velikim! Ne vidim zbog cega je ispao skandal, kad bi procitali prevod vidjeli bi da su molitve skoro pa iste!