DEMOKRATSKA stranka, Socijaldemokratska stranka i Zajedno za Srbiju počele su u nedelju usvajanjem Deklaracije o zajedničkoj borbi za evropske vrednosti, ulasku Srbije u EU, poštovanju ljudskih prava i vraćanju otete slobode, u beogradskoj "Kombank dvorani", proces ujedinjenja u jedinstvenu DS.

Predsednik DS Zoran Lutovac rekao da će vrata "nove" Demokratske stranke biti otvorena i za druge partije, udruženja, pokrete, i pojedince, kako bi se realizovalo najšire moguće okupljanje, odnosno jaka politička organizacija, koja će se zalagati za demokratske vrednosti.

Pročitajte još - Pobuna u DS zbog podele funkcija

- Odluka okupljenih treba da bude borba protiv laži i tiranije, borba za slobodu i demokratiju i za one koji ne mogu da se bore za sebe. To dugujemo onima koji su se borili, a nisu više sa nama. Zato smo se okupili da ostavimo po strani sve sitne razlike i lične razmirice - rekao je Lutovac.

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je da je "cilj da se ujedinimo i da budemo jedna, snažna DS koja će tražiti i dobiti mandat od građana da sprovede preobražaj naše države u modernu i jaku zemlju". -

Aleksandar Ivanović iz SDS istakao je da to što su se partije okupile pokazuje da su spremne da prevaziđu razlike.