BAZA Srpske napredne stranke i najbliži saradnici lidera SNS Aleksandra Vučića zalažu se za vanredne parlamentarne izbore, ali konačna odluka još nije doneta i razmatraće se opcija koja je najbolja po nacionalne i državne interese.

Pročitajte još - VUČIĆ BLIZU ODLUKE: U Srbiji izbori na proleće?

Ovo bi, u najkraćem, mogao da bude rezime skupa u zemunskoj hali "Pinki", gde je prvi čovek SNS, pred 3.000 delegata govorio o svojim i državnim planovima za 2019, ali tokom kojeg mu je članstvo, na sam pomen vanrednog izlaska na birališta, gromoglasnim aplauzom jasno stavilo do znanja da to želi...

Vučić se najpre sastao sa sa proširenim sastavom Izvršnog odbora stranke, a zatim je održan i sastanak Beogradskog odbora SNS.

Član Predsedništva SNS i šef beogradskih naprednjaka rekao je, posle sastanka, za TV Prva da je Vučić prisutnima rekao da odluka o vanrednim izborima "nije ni laka, ni brza", da je povoljan momenat za stranku da se oni dogode, ali da treba "gledati šire interese".

- Mi smo uvek spremni za izbore, ali treba videti da li je u ovom trenutku to dobro za Srbiju - kazao je Stefanović i dodao da trenutno obilaze stranačke odbore po Srbiji, a da će, kad budu imali konkretno mišljenje i saznanje o tome šta je najbolje za Srbiju, obavestiti o tome javnost.


Stefanović je rekao i da je Vučić članovima IO i Beogradskog odbora SNS predstavio svoj plan za 2019, i šta je to što od njih očekuje kako bi bili još bolji u ovoj godini.

SNS nije samozadovoljna stranka, već ona koja se bori za bolji život svih ljudi u ovoj zemlji. Važno je da je predsednik predstavio plan o tome šta planiramo da uradimo, kako da dovedemo još investitora u zemlju, koju ćemo novu fabriku da otvorimo, šta je važno u pogledu stabilnosti i šta je potrebno da mi uradimo - rekao je Stefanović.


SVE SPREMNO ZA PUTINA

GOVOREĆI o predstojećoj poseti ruskog predsednik Vladimira Putina, Stefanović je rekao da smo za taj doček spremni, a da će policija pružiti punu sigurnost svim građanima. Nekoliko nevladinih i patriotskih organizacija najavilo je da će uz podršku SNS organizovati doček ruskog predsednika kod Hrama Svetog Save.