ANTIDOT: Jeremić se gotovo godinu skriva iza partije

Tanjug

sreda, 15. 11. 2017. u 12:45

АНТИДОТ: Јеремић се готово годину скрива иза партије

Foto: Aleksa Stanković

U mreži ANTIDOT smatraju apsolutno neprimerenim da sadržaje tzv. Rajskih papira politički zloupotrebljava stranka čiji predsednik, Vuk Jeremić, skoro godinu dana odbija da odgovori na pitanja koja se odnose upravo na imovinu koju poseduje
Medijska mreža ANTIDOT pozvala je sve novinare i njihova udruženja, koji se zaista zalažu za profesionalno I istraživačko novinarstvo, da se suprotstave fingiranim istraživanjima i paramedijskim grupama koje, kako navode, zagađuju medijski prostor čime bi, ujedno, štitili i novinarsku struku.

ANTIDOT ohrabruje istovremeno Specijalno tužilaštvo da se slobodno bavi kriminalnim delima, čak i onih pojedinaca koji su se od zakona sklonili iza štita političkih partija.

U ovoj mreži smatraju apsolutno neprimerenim da sadržaje tzv. Rajskih papira politički zloupotrebljava stranka čiji predsednik, Vuk Jeremić, skoro godinu dana odbija da odgovori na pitanja koja su mu postavili novinari ANTIDOT-a, a koja se odnose upravo na imovinu koju poseduje, kao i izvore iz kojih se godinama finansira.

Pročitajte još: Jeremić:Saradnja neopodna,da ne teramo mak na konac

Kako je saopšteno iz ove mreže, umesto da javnosti kažu kako su on i članovi njegove porodice došli do nekretnina od čak 1.107 kvm i 11 hektara zemljišta - što je detaljno popisano na sajtu ANTIDOT - Jeremić mesecima beži od odgovora, da bi danas on postao taj koji drugima traži da polože račune o poreklu imovine.

ANTIDOT podseća da je još u februaru objavljen dosije o Vuku Jeremiću, na kome su novinari te mreže radili više od godinu dana, i u kome su detljno opisane sve zloupotrebe koje je Jeremić činio za vreme vlasti Borisa Tadića.

Mnoge od tih zloupotreba su, navodi se, krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti: od poslovnih odnosa Ministarstva, na čijem je čelu bio, sa firmom brata svoje supruge, do plaćanja privatnih aviona parama građana - od kojih je samo jedan let platio 70.000 evra.

Podseća se da je nezakonititim menjanjem novca Ministarstva u menjačnicama "Trange frange", do miliona dolara poreskih para građana Srbije kojima je plaćao najskuplje agencije za marketing u Americi, poput "Podesta grupe" i to za ličnu promociju kako njega tako i Borisa Tadića, ili potpisivanja štetnog ugovora sa "Energoprojektom", Jeremić oštetio državu Srbiju za najmanje šest miliona evra.

Pročitajte još: Jeremić: Osnivačka skupština Narodne stranke 22. oktobra

Podsećaju da u upravo zbog ove štete, podneli Višem tužilaštvu krivičnu prijavu još aprila meseca, a kako do danas nije bilo reakcije u ANTIDOT-u veruju da je Jeremić ćutanjem tužilaštva ohrabren, pa umesto da položi račune građanima i bude istraživan, on od odgovornosti beži u senku političke stranke, odakle se pojavljuje kao istražitelj i sudija drugih.

IZ ANTDOT-a poručuju da je dodatno, licemerje na javnoj sceni Srbije u insistiranju na istrazi o poreklu imovine državnih funkcionera pojačava glavni medijski promoter ove teme - portal "Krik" - čiji urednik Stevan Dojčinović, takođe mesecima, odbija da odgovori na pitanje o poreklu 20.000 dolara sa kojima je "Krik" osnovan, a o kojima nema dokaza u zvaničnim dokumentima ove paramedijske grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Braco

15.11.2017. 16:43

Dika I ponos Srpske diplomatije. u UN. Zamalo pa da postane Generalni Sekretar UN. Gdje bi mu onda bio kraj???