BORISLAV Stefanović od četvrtka više nije potpredsednik DS i član ove stranke. On je pismom obavestio Predsedištvo da podnosi ostavku na ovu funkciju i vraća partijsku knjižicu, a bivšim stranačkim kolegama poželeo je sve najbolje.

Stefanović je najavio osnivanje pokreta "Levica Srbije", čije će sedište biti u Beogradu, a kako kaže, već je počeo da prikuplja potpise za registraciju partije. Iz Krunske poručuju da od njega očekuju samo jedno - da vrati mandat.

- Ostajem u parlamentu i blizu sam formiranja poslaničkog kluba - kaže nam Stefanović, sa kojim će u novi politički projekat krenuti još jedan poslanik DS, Ivan Jovanović.

Na optužbe iz DS da od njegovog odlaska korist jedino imaju Vučić i SNS, Stefanović uzvraća:

- Bićemo beskompromisna opozicija Vučiću i nikada sa njim, niti sa Dačićevim socijalistima, nećemo praviti dogovore.

Stefanović je kao formalni razlog izlaska naveo neslaganje sa imenovanjem Bojana Dimitrijevića za nosioca liste na Čukarici, a koji se zalaže za rehabilitaciju Nedića.

DS vidi druge motive:

- Dok je bio državni funkcioner, podržavao je program DS. Sada, kada smo u opoziciji, shvatio je da je oduvek bio levičar. Ušao je u DS kao liberal i funkcioner GSS, pa je teško poverovati da je promena tri ideologije u nekoliko godina iskrena, a još teže da je izlazak iz stranke pred izbore - častan čin.