Ajfonka vrbovala devojke za prostituciju: Među uhapšenima i fudbalski sudija, starleta i manekenka Sofija Gačić će biti SVEDOCI

E. V. N.

četvrtak, 28. 05. 2020. u 23:01

Ајфонка врбовала девојке за проституцију: Међу ухапшенима и фудбалски судија, старлета и манекенка Софија Гачић ће бити СВЕДОЦИ

Foto MUP RS

U policijskoj akciji "Kristal" u Bijeljini uhapšeno 16 pripadnika međunarodne kriminalne grupe. Među uhapšenima srpska državljanka Tijana Maksimović. Osumnjičeni i za drogu

U AKCIJI "Kristal", MUP Republike Srpske uhapsio je starletu Tijanu Maksimović, poznatiju kao Tijana Ajfon u društvu sa Zlatanom Ćukom iz Bijeljine i još 14 osoba, za koje se sumnja da su članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavi međunarodnim švercom droge, prostitucijom i drugim teškim krivičnim delima.

Policija je napravila raciju preksinoć u vikendici u Suvom Polju, kod Bijeljine, gde su zatekli čak 35 osoba iz kriminalnog miljea, od čega 26 muškaraca i devet žena. Njih 16 je zadržano na kriminalističkoj obradi. Privedeni su Bijeljinci Zlatan Ćuk, koji je blizak "škaljarskom klanu", Vladan Kakuća, Milisav Tomić, biznismen i vlasnik "Agrotehnike" Željko Vujić, Aleksandar Gajić, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić i Danijel Perić.

Uhapšeni su i Pavle Stević i Srđan Mićić iz Brčkog, te Željko Simić i Savo Simić iz Ugljevika, kao i državljanin Slovenije Adi Bajgorić, Sarajlija Elvis Hodžić i Tijana Maksimović Ajfon iz Beograda.

Kako saznajemo među privedenima je i Slavko Vinčić, poznati slovenački fudbalski sudija.

- U pretresu vikendice, te skupocenih vozila koje su osumnjičeni koristili, pronađeno je i oduzeto 14 paketića sa 46 grama kokaina, medicinska droga, 10 pištolja, tri pancira, više od 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopovi... - saopštila je PU Bijeljina.

Tijana Ajfon u policiji

Privremeno je oduzeto i više skupocenih vozila - "porše", "audi" i "BMV", koji su predmet dalje provere. U policiji pojašnjavaju da će svi biti saslušani, a protiv Ćuka, Vujića, Kakuće, Tomića i Tijane Ajfon biće dostavljen izveštaj Tužilaštvu BiH zbog krivičnog dela organizovani kriminal u vezi sa međunarodnim vrbovanjem radi prostitucije.

- U organizaciji Ćuka, a posredstvom Tijane Ajfon, grupa je u Beogradu vrbovala devojke za prostituciju, a potom su ih čamcem ilegalno prebacili preko granice u blizini Pavlovića mosta i doveli u iznajmljenu vikendicu, gde su i pohapšeni - kaže izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da gotovo svi uhapšeni imaju bogate dosijee, a neki i bliske veze sa kriminalnim grupama koje su povezane sa krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Ranije su hapšeni zbog učešća u pucnjavama, razbojništvima, švercu droge... Jedno od najzvučnijih imena je Zlatan Ćuk, za koga operativni podaci MUP RS ukazuju da je blizak sa "škaljarskim klanom", te Sašom Vidovićem iz Bijeljine koji je nepravosnažno osuđen na 19 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića 2016. godine u Istočnom Novom Sarajevu.

MUP Srbije Vidovića tereti i za pokušaj ubistva Slobodana Kašćelana i Vladimira Vučkovića u Novom Sadu, a u okviru te istrage, na zahtev srpske policije, ranije je u Bijeljini hapšen i Ćuk. On je bio i jedan od učesnika pucnjave u kafiću "Fićo" u Bijeljini 2009. godine kada su ranjene tri osobe.

Zlatan Ćuk

Bajgorić operativno važi za dilera kokaina, dok je Elvis Hodžić bio učesnik više pucnjava u Sarajevu, a u jednoj je i ranjen kada je na njega pucao Elvis Keljmendi, sin Nasera Keljmendija. Sumnja se da je povezan sa narko-klanom iz BiH, kojeg istražuje američka DEA, zbog krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike.


SVEDOCI

OSIM Tijane Ajfon u raciji su uhapšene i devojke Saša Petrović (32) iz Beograda, Jovana Denić (27) iz Mladenovca i manekenka Sofija Gačić (27) iz Beograda, koja je u medijima pominjana kao devojka više javnih ličnosti. Njih tri su nakon saslušanja puštene na slobodu i kako saznajemo imaće status svedoka.STARI ZNANCI POLICIJE

SRĐAN Mićić je 2016. godine ranjen u pucnjavi u Krunskoj ulici u Beogradu, a nekoliko meseci kasnije uhapšen je u Gradišci zbog krađe terenca "tiguan". Radoslav Simić prošle godine je uhašpen sa 645 grama kokaina i nelegalnim pištoljem. Vladan Kakuća hapšen je 2016. zbog bacanja bombe na kladionicu "Mocart" u Bijeljini, dok je Savo Simić osuđen na četiri i po godine zbog trgovine heroinom. Siniša Perić je privođen zbog zelenašenja. Pojedinci su zbog droge hapšeni u akcijima "Alf", "Rubikon", "Premium", kao i u akcijama hrvatske policije.Komentari (7)

Cccc

29.05.2020. 00:48

E da sam ja počinio 10%ovih krivičnih dela nikad nebi izašao iz zatvora a oni i dalje na slobodi, a biće i posle ovoga, živi bili pa videli.

PERA AS!!!!

29.05.2020. 08:42

POLICIJA URADILA SVOJE, SAD SUDIJE DA OSUDE BAGRU NA VECNU ROBIJU A SVA IMOINA / VILE,VIKENDICE, PARE.../ DA SE KONFISKUJE I U HUMANITARNE SVRHE ISKORISTI

GARGAMEL

29.05.2020. 08:43

LEGALIZUJTE PROSTITUCIJU NEKA PLAĆAJU POREZ NEMOJTE IH VIŠE PROMOVISATI PO CEO DAN I NOĆ.

Kiza

29.05.2020. 17:27

Ajfonka ranije pričala kako ništa tako ne bi radila zbog roditelja i malog sela iz kojeg je. A sad je namestila ozbiljnu grupu da bi ona dobila status svedoka. Meni samo nije jasno kako može bude ona svedok, ali kad propevaš sve što znaš može. A najjače od svega je kako ona tvrdi da je ovo izmišljotina, i piše po ih, kad je već saslušana i pištena kući. Nepravda je jer i ona kao organizator i podvodač još tri devojke bude svedok.

Daksi

29.05.2020. 21:05

@Kiza - Ne znam da li ste pazljivo procitali komentar ali nije Tijana Ajfon dobila status svedoka vec druge 3 devojke.... Aj malo da pazljivije citamo vesti pre komentara...