Tukli ga do smrti, naneli mu razarajuće povrede, preminuo je od izliva krvi na mozak: Stigao obdukcioni nalaz Stefana (18) iz Velike Plane

J. ILIĆ

sreda, 15. 04. 2020. u 08:15

Тукли га до смрти, нанели му разарајуће повреде, преминуо је од излива крви на мозак: Стигао обдукциони налаз Стефана (18) из Велике Плане
Izdata naredba da se veštaci dodatno izjasne o svakoj povredi pojedinačno
STEFAN Filić (18), pretučen nasmrt posle noćnog izlaska u Velikoj Plani, preminuo je od posledica razarajućih, nasilnih povreda moždanih centara i izliva krvi na mozak.

Ovo pokazuje obdukcioni nalaz koji je, dva meseca nakon smrti mladića, konačno stigao u Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Kako je "Novostima" potvrdio Viši javni tužilac, Dragan Lopušina, iz obdukcionog nalaza jasno je da je smrt mladića bila nasilna.

- Prema opisu iz obdukcionog nalaza, zadobijene povrede imale su razarajuće dejstvo na moždane centre, usled čega je došlo do izlivanja krvi na mozak i kasnije smrti. Izdali smo naredbu da se dodatno lekari veštaci izjasne o svakoj povredi pojedinačno koje su za posledicu imale smrt Filića, odnosno o načinu na koji su nastale - kaže tužilac Lopušina.

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu u toku je postupak protiv Nikole B. (21) i Mitra P. (21), koji se sumnjiče da su 2. februara u ranim jutarnjim časovima, ispred kluba "Brodolom" pretukli Stefana Filića, maturanta srednje Ekonomsko-ugostiteljske škole "Vuk Karadžić". Njima se, zasada, na teret stavlja krivično delo teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju i nalaze se u pritvoru.

Prema do sada prikupljenim podacima, Stefan Filić je pretučen bez povoda, a nakon što je pao, dobio je makar jedan udarac nogom u glavu. U palanačku bolnicu doveden je bez vitalnih funkcija, a 30 sati kasnije je preminuo.

Do sada su saslušani svi svedoci tragičnog događaja. Osim šestoro svedoka, pred tužiocem je o kobnoj noći svedočio i maloletni brat pokojnog mladića, A. F. zbog koga se, kako se veruje, Stefan i sukobio sa nasilnicima. Kao oštećeni, saslušan je i otac mladića Nenad Filić.


PREKVALIFIKOVANO DELO

DVOJICA osumnjičenih saslušana su krajem februara u smederevskom tužilaštvu. Prema nezvaničnim informacijama, Nikola B. je, navodno, priznao da je tukao Filića, dok je Mitar P. negirao delo, tvrdeći da nije učestvovao u tuči i da je bio "samo" posmatrač.

Oni su nakon hapšenja saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, koje ih je teretilo za nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, nakon smrti Filića, slučaj je prešao u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Smederevu i njima je prekvalifikovano krivično delo u teško ubistvo.
Nikola B. i Mitar P. osumnjičeni da su naneli smrtonosne povrede Filiću ispred kluba "Brodolom"


Komentari (9)

sima

15.04.2020. 11:53

Bilo kakva kazna mimo doživotne neće biti adekvatna ovom surovom ubistvu? To su dripci sa ulice koji su umislili da mogu sve da rade ?pa čak i da ubijaju? Ovo će isto raditi a možda i gore i posle recimo 30 god. Robije. Znači samo doživotna. A isto tako proveriti njihove roditelje. Da su ovako mučki ubili moje dete,već bih im taj isti dan ja lično presudio po kratkom podtupku. To su asocijali koji se nikad neće popraviti. Samo doživotna.

драгана

15.04.2020. 13:23

Pošto ne postoji doživotna za ovakav zločin, sve ispod 40 godina bi bila sramota i opasnost za naše društvo. Hoćemo bezbednost i slobodu na našim ulicama.Hoćemo da se naša deca i mi slobodno šetamo,želimo zdravo društvo oko sebe i da pravdu ne kamčimo šetnjama na ulici.I bez pomilovanja.I bez pomolovanja za ove skotove.Kad su stigli da se ispune tolikim besom i zlom?