Trovala penzionere iz komšiluka jer im je dugovala novac: Podignuta optužnica protiv žene iz Železnika

E. H.

21. 03. 2020. u 07:43

Тровала пензионере из комшилука јер им је дуговала новац: Подигнута оптужница против жене из Железника

Zgrada u kojoj živi Todorovićeva

Dušanka Todorović (70) se tokom istrage branila ćutanjem
PROTIV Dušanke Todorović (70), iz Železnika, Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu kojom je tereti da je prošle godine pokušala da otrovom ubije dvojicu starijih muškarca, penzionera iz komšiluka, kojima je dugovala novac.

Optužnica je podneta Višem sudu u Beogradu na potvrđivanje, a tužilaštvo je tražilo i da se okrivljenoj produži pritvor.

Dušanki Todorović, koja se tokom istrage branila ćutanjem, optužnicom se na teret stavlja teško ubistvo u pokušaju iz koristoljublja i na podmukao način.

Todorovićeva je optužena zbog sumnje da je, u novembru prošle godine, većom količinom lekova trovala dvojicu muškaraca iz Železnika, da ne bi morala da im vrati novac koji je od njih ranije pozajmila.

Tako se sumnja da je 1. novembra 2019. Dragiši J. (85) stavila u pasulj nekoliko tableta bromazepama od kojih se on onesvestio, a pronašla ga je ćerka, nakon čega je hospitalizovan. Todorovićeva je, navodno, sa njim bila u emotivnoj vezi i od njega pozajmila oko 5.000 evra. Drugi pokušaj teškog ubistva trovanja Todorovićeva je izvela 25. novembra 2019. Sumnja se da je u Železniku Čedomiru B. (89) stavila više tableta bromazepama u piće. Ovog čoveka pronašao je unuk u besvesnom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije