Deset dana nakon što je u sopstvenoj kući zverski pretučen starac Miodrag Trifunović (80) iz sela Gornje Vidovo, paraćinska policija uspela je da uhvati vinovnike, pa su zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško razbojništvo uhapšeni K. V. (20), L. M. (20) i S. A. (22), svi iz Paraćina. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Osnovnom tužilaštvu u Paraćinu.

Pročitajte još: Kosovski specijalci opkolili Srbina ISPRED CRKVE i ubacili ga u kola

Kako je saopštila Policijska uprava u Jagodini, osumnjičeni se terete da su 2. februara, u toku noći, upali u kuću osamdesetogodišnjeg muškarca, pretukli ga i ukrali mu oko 10.000 dinara i 50 evra. Tri razbojnika, prema rečima zeta žrtve Mladena Bogdanovića, ušli su u zaključanu kuću kroz otvoreni prozor kupatila i pretukli nesrećnog čoveka, probudivši ga udarcima. Tortura nas žrtvom trajala je otprilike sat i po jer su razbojnici tražili od žrtve da kaže gde u kući drži novac. Slomili su mu nos, povredili oko, nožem rasekli lice, a njime su zatim izboli i uništili i sav nameštaj po kući.

- Tek sutradan ujutru, kad se osvestio od udaraca, tast je uspeo da nas dozove jer ja, sa suprugom, živim u istom dvorištu, ali u drugoj kući – ispričao je, za “Novosti” Bogdanović. On je bio šokiran brutalnošću razbojnika koji su bolesnom čoveku naneli teške telesne povrede, a nakon tog iživljavanja, zaključali su ulazna vrata sa spoljne strane i odneli ključ.

- Svi u kući smo sada srećni što se otac moje supruge oporavio i posle operacije u Opštoj bolnici u Ćupriji, pušten je kući. Najbolje bi bilo da taj horor što pre zaboravi – kaže Bogdanović i dodaje da je odlično što je policija odradila svoj posao i uhvatila vinovnike kako ne bi neko drugi prošao isto kao njegov tast.