U Vranju je u petak uhapšen dvadesetosmogodišnji N.Đ. iz ovog grada, jer se sumnja da je prevario brojne ljude preko društvenih mreža.

U policije navode da se sumnja da je on u prethodnom periodu putem društvenih mreža stupio u kontakt sa više osoba koje su tražile stanove za iznajmljivanje, nudeći im brojeve telefona navodnih vlasnika, a potom se sam javljao na te brojeve koje im je dao i predstavljao se kao vlasnik stanova u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Potom je od tih osoba zahtevao da preko post-neta uplate novac kao depozit za stanarinu, nakon čega se nije pojavio na dogovorenom mestu kako bi sklopili ugovor o izdavanju stana. Kako nam je pojašnjeno on je u te namene otvarao lažne profile na Fejbuku. Policija je u kući osumnjičenog pronašla dve inostrane lične karte za koje se sumnja da su falsifikovane, zbog toga mu se na teret stavljaju krivična dela prevara i falsifikovanje isprave.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu, kojeće nakon saslušanja odlučivati o navodnom pritvoru.Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, iz vranjske Policije pozivaju oštećene da se jave na broj telefona 017/192.