U PIROTSKOM selu Sukovo, u četvrtak oko 17 časova, N. P. (29) je jednim ubodom nožem u grudi usmrtio svog oca J. P. (57). Kako se sumnja, zločinu je prethodila svađa između oca i sina, koji su, kako tvrde meštani, poslednjih godina bili u lošim odnosima. Nakon ubistva, policija je privela N. P. i odredila mu zadržavanje do 48 sati, a uz krivičnu prijavu će biti priveden u Više javno tužilaštvo u Pirotu na saslušanje.

Žitelji Sukova kažu da je ovakav epilog bio očekivan, naročito zbog preke naravi N. P.

- Često se svađao sa ocem, bilo je samo pitanje dana kada će se dogoditi tragedija - pričaju u Sukovu. - Razmirice su učestale kada se pre nekoliko godina vratio sa izdržavanja zatvorske kazne zbog pokušaja silovanja starice iz obližnje Puste Držine. Upravo zbog ovakve njegove prošlosti, malo ko je iz sela želeo da se druži s njim.


PROČITAJTE JOŠ - Osuđeni silovatelj zario ocu nož u grudi: Jezivo ubistvo u selu kraj Pirota


Staricu je N. P. napao pre sedam godina, dok je čuvala ovce, a spasao ju je jedan meštanin koji se, na njenu sreću, našao u blizini. Nakon održanog suđenja, N. P. je osuđen na tri godine zatvora. Do pravosnažnosti presude radio je u jednoj pirotskoj firmi, međutim, po izlasku na slobodu, ostao je bez posla.

- Pošto je bio u stalnom sukobu sa ocem, radio je po selu, i išao u nadnice kako bi preživeo - kažu komšije osumnjičenog. - Čuli smo da mu je do sada više puta pretio da će ga zaklati. Nažalost, to se na kraju i dogodilo.