STARIJI brat Nikole Jokića, zvezde Denver nagetsa, Strahinja Jokić (37), koji je uhapšen u Denveru zbog sumnje da je pod dejstvom alkohola napao, gušio i gurao ženu u apartmanu već neko vreme u američkim medijima važi za "lošeg momka" sa kojim se ne treba kačiti. Budući zlikovac iz filmskog serijala "Umri muški", jedini čovek na svetu koga se Nikola Jokić plaši, samo su neki od opisa najstarijeg brata naše NBA superzvezde u američkim medijima.

Prema navodima lokalnog lista "Denver post", koji je imao uvid u optužnicu okružnog tužioca, Strahinja je u četvrtak uveče pio sa poznanicom u stanu u Denveru. Kada je ona pokušala da napusti apartman, Jokić ju je zgrabio, ne puštajući je da izađe. Ona je, ipak, uspela da izađe na balkon, pozivajući pomoć. Ali, kako stoji u optužnici, Jokić ju je zgrabio i počeo da je davi. Rekao je, navodno, da će je daviti "sve dok ne zaspi". Žena je, otimajući se, pokušala da telefonom pozove policiju na 911, ali joj je Jokić oduzeo i mobilni. Uspela je, ipak, da se dočepa kompjutera i pošalje poruku poznaniku, koji je i pozvao policiju. Tada je Jokić uhapšen.


PROČITAJTE JOŠ - BRAT NIKOLE JOKIĆA UHAPŠEN ZBOG NAPADA: Osumnjičen da je pod dejstvom alkohola davio ženu (FOTO)


- Kancelarija okružnog tužioca u Denveru prihvatila je optužbe za ovaj napad - izjavila je portparolka tužilaštva Karolin Tejlor i precizirala da se Strahinja Jokić tereti za napad drugog stepena i dva prekršaja, prisilno zatvaranje i opstrukciju telefonske službe.

I pre optužnice za napad na ženu u apartmanu u Denveru, ime Strahinje Jokića provlačilo se kroz američke medije u kontekstu nasilničkih tendencija. Verbalno je napao igrače Vašingtona Bobija Portisa i Džordana Mekrea, koji su prethodno ušli u sukob sa asom Denvera. Dok su napuštali teren, Nikolina braća i "telohranitelji" zasuli su psovkama i pretnjama igrače protivničkog tima. Portis, poznat i po tome što je na treningu Čikaga nokautirao tadašnjeg saigrača Nikolu Mirotića, gestikulacijom im je pokazao da ih čeka ispred dvorane.

Strahinju je jednom prilikom jedva obuzdala redarska služba. Meta izliva besa bio je NBA sudija Toni Braders, koji je prethodno dosudio Jokiću isključenje u meču sa Indijanom.


Braća Nikola i Strahinja Jokić


- Oni su momci sa kojima ne želite da se kačite - rekao je Danilo Galinari, tadašnji Nikolin saigrač u Nagetsima.


PROČITAJTE JOŠ - “ONI SU KAO ZLIKOVCI SA FILMA”: Jokićeva braća i pre hapšenja Strahinje važila za opasne momke (VIDEO)


Američki mediji pisali su da je Strahinja prošao obuku za telohranitelja, da je ovladao brojnim borilačkim veštinama, da braća Jokić pet puta nedeljno treniraju MMA u lokalnoj teretani.

- Ja se ne bojim drugih igrača. Ja samo igram košarku. Bojim se samo jednog čoveka na svetu, a to je moj brat Strahinja. Ne znam da li ste ga nekad videli - ispričao je u šali Nikola novinaru "Denver posta" 2017.


PUŠTEN POSLE 24 ČASA

STRAHINjIN otac Branislav Jokić izjavio je u sredu da je u pitanju je jedna obična porodična svađa koja je medijski napumpana.

- Američki propisi su takvi kakvi jesu, malo stroži, a Strahinja je izašao iz pritvora posle 24 sata. Nikoli, normalno, nije svejedno, ali sve je okej. Pravi se gužva ni oko čega - kaže Branislav Jokić.


BRUTALNI BASKET

MEDIJI su pisali o brutalnom kućnom basketu braće Jokić, sa košem postavljenim iznad ulaznih vrata. Bez pravila.

- Laktovi lete na sve strane, jurišaju jedan na drugog, urlaju "razbiću te"... - opisivali su mediji bratsko nadmetanje u bilo kom sportu.