Zoran N. (65) priveden je u subotu na saslušanje u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, gde je priznao da je u četvrtak ujutro, oko šest sati, pozvao Aerodrom "Nikola Tesla" i uputio lažnu dojavu telefonom da je podmetnuta bomba u avionu "Lufthanze" koji je trebalo da poleti za Frankfurt. Svoj čin opravdao je time da se zaljubio u jednu od stjuardesa sa tog leta.


Pročitajte još: Pogledajte kako je izgledala policijska akcija na aerodromu Nikola Tesla, uhapšen muškarac zbog dojave o bombi (FOTO+VIDEO)

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da mu se odredi pritvor, kako ne bi boravkom na slobodi ponovio delo i uticao na svedoke.

Prema prvim informacijama iz istrage, Zoran N. je u sredu iz stana svog prijatelja, koristeći krišom njegov telefon, dojavio da je u avionu "Lufthanze" na beogradskom aerodromu podmetnuta bomba. Na lice mesta ubrzo su izašle kontradiverzione ekipe MUP Srbije, koje su posle detaljnog pregleda utvrdile da je dojava bila lažna. Policija je brzo identifikovala broj telefona sa kojeg je upućena dojava o bombi i priveden je, najpre, vlasnik telefona, a potom i sam osumnjičeni Zoran N. Njemu se na teret stavlja krivično delo izazivanje panike i nereda, za koje zakon predviđa kaznu.

Inače, kako nezvanično saznajemo, Zoran N. je u tužilaštvu ispričao da je u sredu uveče na Adi Ciganliji upoznao dve stjuardese, od kojih je jedna bila crnkinja, u koju se odmah zaljubio. Obe je pozvao na večeru, ali one su ga odbile. Devojku koja mu se dopala tražio je sutradan rano i u hotelu u kojem je boravila, a kako je nije našao, odlučio je da zove aerodrom i prijavi navodnu bombu u avionu, kako bi zadržao stjuardesu da ne odleti za Frankfurt.


Pročitajte još: Privođenje zbog izazivanja panike: Lažna dojava prekinula let

Zbog ovog nemilog incidenta, nakon dojave o navodnoj bombi, iz aviona "Lufthanza" evakuisano je 130 putnika i pet članova posade.

Posle detaljnog pregleda, koji je trajao satima, putnici su vraćeni u avion, koji je, umesto u 6.15, poleteo sa beogradskog aerodroma tek u 14.15.