Bežao od policije pa hteo da se ubije, ranjena žena i njen bivši suprug i dalje kritično

E. B. R.

11. 06. 2019. u 16:49

Бежао од полиције па хтео да се убије, рањена жена и њен бивши супруг и даље критично

Mesto gde je Dragoslav pucao,foto K.Mihajlović

Dragoslav J. (25) u Bloku 45 iz vatrenog oružja ranio suprugu Teodoru J. (25), a potom pokušao da izvrši samoubistvo

DRAGOSLAV J. (25), koji je, kako se sumnja, u ponedeljak uveče, u Bloku 45 na Novom Beogradu, iz vatrenog oružja ranio svoju suprugu Teodoru J. (25), a potom pokušao da izvrši samoubistvo i dalje je u kritičnom stanju. Teodora, koja je zadobila tri prostrelne rane u grudi, smeštena je na odeljenje intenzivne nege Urgentnog centra i lekari prate njeno stanje. U trenutku pucnjave, pored njih se u kolicima nalazila i njihova beba, koja je kolima Hitne pomoći prevezena u Institut za majku i dete.

Prema nezvaničnim informacijama, supružnici su bili u procesu razvoda, a u ponedeljak uveče su se sastali u Ulici dr Ivana Ribara kako bi zajedno prošetali dete. Ubrzo je došlo do nesuglasica, koje su prerasle u žučnu raspravu. Dragoslav je potom, navodno, posegnuo za pištoljem i ispalio više hitaca u Teodoru, a zatim krenuo da beži kroz park. Policajac, koji se u tom trenutku zatekao u ovom delu Novog Beograda, odmah je krenuo za njim. Kada je video da će ga policajac stići, Dragoslav je, navodno, izvadio pištolj i pucao sebi u glavu.


PROČITAJTE JOŠ: DRAMA U NOVOM BEOGRADU: Pucao u suprugu, pa u sebe dok im je beba bila u kolicima

- Sedela sam na terasi kada sam čula pucnje. Neposredno pre toga se neko raspravljao ispod prozora, pa nisam ni obraćala pažnju - priča jedna od stanarki iz zgrade na broju 111, kod koje se nesreća dogodila. - Skočila sam kada je pripucalo. Videla sam devojku koja je ležala na asfaltu, bila je u svesnom stanju i mladića koji je otrčao kroz park.

Ubrzo se na mestu nesreće pojavio veliki broj pripadnika policije, koji su obavili uviđaj. Na parkingu su i u utorak bili vidljivi tragovi krvi i slomljenog stakla, jer je jedan metak pogodio automobil koji je bio parkiran u blizini. Srećom, niko od prolaznika i mališana koji su se igrali u obližnjem parku nije povređen.

Pronađen pištolj, foto I.Marinković

- Šetala sam psa kada su deca počela da beže na sve strane. Neka od njih su vikala da mrtvi ljudi leže u parku - priča Jovana R. - Posle svega nekoliko minuta čule su se sirene, a u bloku je ubrzo bilo nekoliko policijskih automobila i dvoja kola Hitne pomoći. Dobro je da niko od dece nije stradao, jer je naselje puno mališana koji se uveče igraju oko zgrada.

Prema nezvaničnim saznanjima, Teodora se sa bebom nedavno iselila iz stana u Surčinu, gde su supružnici zajedno živeli, i vratila se kod roditelja na Novi Beograd. Dragoslav je, kako saznajemo, imao i zabranu prilaska svojoj supruzi.

Uviđaj, foto I.Marinković

UBIJENO 10 ŽENA

OD početka godine, u Srbiji je ubijeno deset žena u porodičnom nasilju, a samo u poslednjih nekoliko nedelja stradalo je pet žena. Podaci govore da svaka treća žrtva nasilja prethodno prijavi supružnika ili partnera, kojem bude dodeljena zabrana prilaska.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije