U STANU u Ulici Desanke Maksimović 19, na Vračaru, u sredu oko 7 časova, dogodio se svirep zločin, kada je, kako se sumnja, Boško S. (44) nožem nasmrt izbo svoju suprugu Jelenu (52), a onda pokušao da se ubije. Isekao je vene na rukama, međutim, brzom intervencijom policije i Hitne pomoći on je prevezen u bolnicu i njegovo stanje je stabilno.

Prema prvim informacijama, veruje se da je Boško nožem ubo Jelenu u vrat i usmrtio je. Nezvanično, videvši šta je uradio, pozvao je telefonom sestru i rekao joj da dođe po njegove i Jelenine sinove, decu od 11 i 13 godina. Oni su u trenutku zločina, spavali u susednoj sobi! Nakon što je završio telefonski razgovor, Boško se ponovo mašio noža, seo pored mrtve supruge i isekao sebi vene na obe ruke.

Pročitajte još - SASLUŠAN OSUMNjIČENI ZA TROSTRUKO UBISTVO: Noć sam proveo u kafani, pa otišao do kuće ženinih roditelja da joj se osvetim

U porodični stan ubrzo je stigla, kako nezvanično saznajemo, Boškova sestra koja je, videvši krvav prizor, odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć. Kada je ekipa Interventne ušla u stan, Boško je još davao znake života, pa je prevezen u Urgentni centar na reanimaciju.

Šta je Boška S., za kojeg komšije imaju samo reči hvale, kao i za njegovu suprugu i decu, nateralo na ovakav surov čin, još je nepoznanica. Komšiluk kaže da su mogući motiv ubistva i pokušaja samoubistva dugovi u koje su zapali, zbog čega su počeli da prodaju i neke nekretnine koje imaju.

- Oni su, svojevremeno, baš lepo živeli - priča jedan od komšija. - Imali su dve porodične firme za jonizatore za prečišćavanje vode, ali Bošku je, nedavno, propao jedan veliki posao, što ih je uvelo u ozbiljne dugove. Osim toga, dosta novca dali su i na lečenje jednog sina.

Kosana Stanojević, komšinica koja živi u suterenu zgrade na Vračaru, tvrdi da su Boško i Jelena imali skladan brak.

- Ovo je teška tragedija, ne znam šta bih rekla. To je bila dobra familija, imali su sjajan brak iz kog se izrodilo dvoje dece. Uvek su mi se fino javljali, posebno mališani. Stariji sin je bio bolestan, ali je sad dobro. Ne mogu da verujem da je Boško ovo uradio. Nikada nisam čula svađu između njih dvoje niti da se nešto loše dešava u njihovom stanu.

UGLEDNA FAMILIJA OVA porodica poseduje dupleks na prvom spratu zgrade u Desanke Maksimović 19. U jednom stanu su živeli Boško i Jelena sa decom, dok je drugi u vlasništvu njegove majke, koja većinu vremena provodi u Sremskim Karlovcima. Boškovi roditelji su, navodno, razvedeni. Otac je profesor na Beogradskom univerzitetu i iz drugog braka ima sina. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa njim, ali gospođa koja se javila na kućni telefon zamolila nas je da "ne uznemiravamo porodicu".

Druga komšinica, pak, tvrdi - suprotno.

- Boško i Jelena su delovali srećno. Mirni, naizgled zaljubljeni, požrtvovani, nasmejani i predusretljivi. Međutim, više puta je, posebno u poslednjih od pet do šest godina unazad, kroz ventilacioni otvor, dopirala prepirka iz njihovog stana. Konkretno, svađa se čula iz njihovog kupatila i pre nego što je Boško usmrtio Jelenu. Mislim čak da ju je i tukao, jer se čulo plakanje i zapomaganje, ali ne mogu da tvrdim.

Zvanično, međutim, za ovaj bračni par, nadležni nemaju zabeleženu nijednu prijavu za nasilje u porodici, kako Policija, tako i Centar za socijalni rad. I stanari zgrade prekoputa višespratnice u kojoj je počinjen zločin kažu da su čuli zvuke nasilja iz Boškovog i Jeleninog stana i ranije i da - niko nije reagovao.

- Kroz ventilaciju je odjekivalo zapomaganje iz te zgrade i stana. Zašto ta žena nije prijavila muža, ostaje nejasno. I sad nas je probudila buka, ali nismo slutili tragediju. Jadna njihova deca.

Nakon što je policija obavila uviđaj, koji je trajao više sati, Boškova sestra je, zagrlivši sinove svog brata, krijući im lica od mnogobrojnih foto-reportera koji su se nalazili ispred zgrade, izvela decu napolje i odvela ih sa sobom.


SERIJA ZLOČINA

PRE nekoliko dana, u Molu, K. L. je, posle kraće svađe, polio benzinom suprugu S. L. i zapalio je. Nesrećna žena je preminula od zadobijenih povreda. Samo dan ranije, Goran Janković iz Novog Sada, iako pod sudskom zabranom prilaska, uspeo je da uđe u kuću i macolom nasmrt pretuče svoju suprugu Mirjanu, a onda i njene roditelje.

Krajem aprila B. V. iz Sombora, ispalio je metak iz pištolja u grudi svoje supruge D. V. Nakon što ju je usmrtio, pucao je sebi u glavu.