Nema ni traga od Jerkovića

N. B.

02. 11. 2018. u 06:25

Нема ни трага од Јерковића

Foto A.Stanković

Biznismen Mile Jerković koji je pozvan da svedoči u postupku za pranje para i dalje se ne pojavljuje u Specijalnom sudu, a sasvim je izvesno da neće ni doći

BIZNISMEN Mile Jerković, koji je pozvan da svedoči u postupku protiv Darka Šarića i još 15 optuženih za pranje para i dalje se ne pojavljuje u Specijalnom sudu, a prema onome što je u četvrtak moglo da se čuje u nastavku suđenja, sasvim je izvesno da neće ni doći. Zato je pročitano njegovih devet iskaza koje je u ovom postupku dao tokom 2011. i 2016. Jerković je tada detaljno opisao šemu na koji način su pokupovane brojne srpske firme, a prljave pare od narko-poslova, kako se tvrdi, stavljene u legalne tokove.

Sudija Siniša Petrović je kazao da su dobili obaveštenje da je nadležnima iz PU Sombor, koji su pokušali da uruče poziv svedoku, Jerkovićev bratanac rekao da se ovaj nalazi u SAD, tačnije na Floridi i da ne zna kada će se vratiti, odnosno da je njegov povratak neizvestan. Interesantno je da je predsednik veća nekoliko puta za Jerkovića rekao svedok saradnik, svaki put se izvinjavajući zbog jezičke greške i konstatujući da je on običan svedok.

PROČITAJTE JOŠ - SUĐENJE DARKU ŠARIĆU ZA PRANJE PARA: Legalno sam zaradio 45 miliona

- Sumnjivi status Mileta Jerkovića nije ostao i bez utiska kod vas sudija - kazao je advokat Dragan Plazinić, branilac optuženog Radovana Štrpca. - Svi ga smatraju svedokom saradnikom, njemu je data mogućnost da ne odgovara za ostalih osam krivičnih postupaka, zbog kojih je za njim raspisana poternica.

Nastavak suđenja zakazan je za 15. novembar, kada će veće saopštiti odluku u vezi s izvođenjem predloženih dokaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Topolcanin

02.11.2018. 06:32

Svako dete u Backoj Topoli zna gde je Mimo samo onaj ne zna ko ga je sklonio.Eto vam ga u Cikagu.