SUĐENjE DARKU ŠARIĆU ZA PRANjE PARA: Legalno sam zaradio 45 miliona

N. B.

26. 06. 2018. u 22:10

СУЂЕЊЕ ДАРКУ ШАРИЋУ ЗА ПРАЊЕ ПАРА: Легално сам зарадио 45 милиона

Darko Šarić Foto I. Marinković

U nastavku suđenja koje je zakazano za početak septembra planirano je i saslušanje Mileta Jerkovića

DARKO Šarić, protiv koga se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi postupak zbog optužbi da je oprao oko 20 miliona evra od prodaje kokaina, izjavio je u utorak u nastavku glavnog pretresa da ima pokriće za 45 miliona evra, koje je, tvrdi, zaradio na legalan način.

Pljevljak je, po ko zna koji put, bio iziritiran činjenicom da mu zamenik tužioca Saša Ivanić nije postavio niti jedno pitanje, zbog čega mu se obratio uz "molbu" da ga nešto pita, ali je za to ostao uskraćen.

Predsednik veća, sudija Siniša Petrović, na kraju suđenja je rekao da su usvojili predlog odbrane da se uradi ekonomsko-finansijsko veštačenje, koje se tiče porekla Šarićevog novca i njegovo ulaganje. Optuženi je zamolio sud da ima u vidu i poslovnu dokumentaciju koja je stigla iz Grčke i Norveške.

PROČITAJTE JOŠ - PLjEVLjAK PONOVO IZNEO ODBRANU - Šarić: Nisam kriv

Pored toga u nastavku suđenja koje je zakazano za početak septembra planirano je i saslušanje Mileta Jerkovića, koji je po Tužilaštvu ključni svedok u ovom postupku. Odbrana insistira na njegovom neposrednom ispitivanju, dok zamenik tužioca smatra da je dovoljno da se pročita njegov iskaz iz istrage, navodeći kako je on u SAD, da je bolestan i da je konstatovano da bi rizikovao svoje zdravlje kada bi putovao avionom, što je utvrđeno veštačenjem. Branioci Šarića i još 17 optuženih za pranje para smatraju da je Jerković svedok bez kredibiliteta, što će dokazati njegovim neposrednim saslušanjem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Lompar

27.06.2018. 10:55

Optuznica za trgovinu drogom je smesna. Droga nadjena u Urugvaju,Saric nije na optuznici tamo a ovde je glavnoosumnjiceni? Jasno je da to nema veze sa zivotom. Ako je toliki Mafijas kako ga predstavljate a ovo au dokazi ? Onda gospodo vi ne umete da radite svoj posao. Tuzilac je smesan sa dokazima,ovo samo kod nas ima!

Hercegov Grad

27.06.2018. 11:38

Svi zasticeni svedoci,u svim slucajevima nove demokracke vlasti,su kriminalci takvog ranga kojima jedina protiv mera bi bila ,dozivotna robija!Zamenik tuzioca,a prisustvovao ispitivanju svedoka Sarica,koji je kasnije likvidiran,a ne zna se nista gde ode milion eura koje je nudjeno u Crnog Gori,radi transkripta tog ispitivanja?!