HAPŠENJA U PANČEVU: Opasni materijali unošeni, prerađivani i izlivani u šaht

Tanjug

11. 07. 2018. u 13:56

Sumnja se da su privedeni organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom izvrši istakanje opasnog otpada

ХАПШЕЊА У ПАНЧЕВУ: Опасни материјали уношени, прерађивани и изливани у шахт

Foto Ilustracija: D. Dozet

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije, uhapsili su M. D. (1966), Z. T. (1961) i S. B. (1964), odgovorna lica privrednih društava "METAL-CINKARA" d.o.o. iz Inđije, "BEOTOK" d.o.o. iz Pančeva i "MESOPROMET" d.o.o. Pančevo, kao i S. P. (1970), zaposlenog u privredom društvu "BEOTOK", zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

Pročitajte još:Zagađivačima oduzeti imovinu

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave Pančevo, sumnja se da su oni 6, 7. i 10. jula ove godine organizovali da se u kanalizacioni šaht, koji je povezan sa gradskom kanalizacionom mrežom, a nalazi se u krugu privrednog društva "MESOPROMET", izvrši istakanje opasnog otpada, cinkom bogate hlorovodonične kiseline iz cisterne, vlasništvo "BEOTOK-a", a koja je dopremljena iz preduzeća "METAL-CINKARA".

Pročitajte još:EKOLOŠKA BOMBA U KIKINDI: Natapali tlo otrovima koji izazivaju rak (FOTO)

Osumnjičenima je, po nalogu nadležnog tužilaštva, određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu u Pančevu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

pancevac

11.07.2018. 14:31

Nije moguce ! Jedan sipa u sahtu, drugi ispira mikser za beton i sipa u jezero, treci zakopava na njivi...ima li kraja tome ? Nema adekvatne kazne pa nema ni kraja!

Vuk

11.07.2018. 14:50

sad je već kasno.....šteta je načinjena i to je nepovratno.........javno streljanje za krivce nikako drugačije...kao u Kini