DEČAK B. K. iz ariljskog naselja Rigošte, star pet godina, utopio se u subotu u Rzavu, pošto je oko podneva upao u nabujalu reku na gradskoj plaži u Arilju. Pripadnici štaba za vanredne situacije, tim za spasavanje na vodi, kao i vatrogasci iz Arilja, Požege i Užica tragali su za nesrećnim detetom gotovo dva časa, a pronašli su ga u granju nedaleko od mosta, 200 metara od mesta gde je upao u vodu. Još je davao znakove živote, ali, uprkos naporima tima za spasavanje i pripadnika Hitne pomoći, dečak je ubrzo izdahnuo.

- Dečak je bio sa ujakom i starijim bratom u parkiću. Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kada je prišlo reci, okliznuo se s kamena i palo u vodu. Ujak je u tom momentu stajao kod ljuljaške okrenut leđima i gledao ka putu. Kada je dete upalo u vodu, ujak je odmah potrčao, ali je voda već ponela dečaka. U parku je bilo još naroda, trčali su pored obale, pa i ja sa njima, ali voda je bila brža. Nosila je dete velikom brzinom. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi - pričao je u subotu Goran, jedan od očevidaca događaja.

MALIŠAN NIJE PREŽIVEO: Pronađeno telo petogodišnjeg deteta koje je upalo u Rzav

Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije u Užicu Saše Cicvarića, smrt dečaka konstatovana je u 14.25, posle neuspelog pokušaja reanimacije. Nestanak deteta policiji je prijavio njegov ujak.

- Oko 12 časova dobili smo dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu - rekao je Cicvarić. - Na mesto događaja izašli smo sa četiri pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice Arilje i istog momenta alarmirali smo tim za spasavanje na vodi iz Užica. Oni su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju, a, pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požegi počeli sa pretragom. Tim za spasavanje na vodi pronašao je dečaka i odmah je pokušana reanimacija - zaključio je Cicvarić.

Uzeli 3.500 evra za divlju gradnju na Novom Beogradu (VIDEO)


Lekari i vatrogasci dali sve od sebe


Kako “Novosti” saznaju, pripadnici Sektora za vanredne situacije pokušali su reanimaciju još na vodi, i dečak je u jednom trenutku izbacio vodu iz pluća. Nakon toga, prevezen je u Dom zdravlja, ali je u međuvremenu preminuo.

PUCNjAVA NA DUŠANOVCU: Izrešetan Blažo Đurović

Majka nesrećnog mališana došla je u Dom zdravlja odmah pošto je obaveštena o nesreći, gde joj je i saopštena tragična vest.

IZBEGLICE

OTAC petogodišnjeg dečaka nalazi se trenutno u Tadžikistanu, gde radi kao vozač. Do zaključenja ovog broja, nije bio obavešten o smrti sina.

Saznajemo da je očeva familija izbegla iz Bosne za vreme rata, dok je majka iz Arilja. Majka Vesna radi u jednoj ustanovi kao čistačica, a otac je u Tadžikistanu.