BLAŽO Đurović (39) ubijen je juče oko 17.30 ispred svoje kuće u Ulici vojvode Skopljanca kod broja 22 na Voždovcu.

On je upucan iz automatske puške sa 15 metaka ispred doma u kojem je živeo sa suprugom i dvoje dece, u trenutku kad je sa svojim automobilom marke BMV izlazio iz garaže. Na njega je rafalnu paljbu otvorio zasad nepoznati napadač iz belog BMV, koji je posle napada pobegao u nepoznatom pravcu. Vozilo koje je korišćeno u ovom krvavom činu pronađeno je sinoć zapaljeno, nekoliko kilometara od mesta ubistva, u Tekeriškoj ulici u naselju Kumodraž.

U gepeku belog automobila BMV H5 je nađena automatska puška, za koju se veruje da je korišćena u likvidaciji Đurovića. Zasad nije poznato da li je u ubistvu učestvovao jedan ili više napadača.

- Čuo se dug rafal, bar 15 metaka je ispaljeno u Blažu - priča komšija ubijenog Đurovića. - On je svojim automobilom izašao iz garaže, krenuo na ulicu i zastao, kao da je nekog čekao. To su iskoristile ubice i otvorile vatru na njega. Nakon što je začuo pucnjavu, i Blažin brat je istrčao iz kuće, razbio staklo na automobilu i pokušao da pomogne bratu. Njemu, međutim, nije bilo spasa. Rane su bili smrtonosne i preminuo je odmah.

Prema nezvaničnim informacijama, Đurović je odranije poznat policiji, a u svom debelom dosijeu ima više od 10 krivičnih dela, među kojima su otmica, iznuda, krađa, razbojništvo...

Kako su nam ispričale okupljene komšije, upucani Đurović se u Ulicu vojvode Skopljanca doselio pre pet godina, a u istoj kući je živeo sa suprugom, sinom i kćerkom, kao i sa rođenim bratom i njegovom porodicom. Navodno su pre dve godine braća Đurovići zajedno hapšeni zbog sumnje da su učestvovali u otmici, zbog čega su iza rešetaka proveli godinu i po dana.

- On je bio dečko iz podzemlja. Sa njim, kao sa komšijom, nikad nije bilo problema, iako smo svi znali da se on i brat bave nekim sumnjivim poslovima. Ovaj napad nije prvi na Blažu, dosad je već dva, tri puta bio meta naoružanih. Zbog toga su on i brat angažovali privatno obezbeđenje, a njihova kuća je bila pod prismotrom policije. Kad su poslednji put bili u zatvoru, na početku ulice i ispred njihove kapije je danima dežurala patrola. Čuo sam da se Blažo poslednjih godinu dana distancirao od sveta kriminala, ali njegov brat nije. Verovatno su mu presudili neki neraščišćeni odnosi ili dugovi.

KAMERE SNIMILE UBICE?

GOTOVO cela Ulica vojvode Skopljanca, u kojoj se prethodne noći dogodilo ubistvo, pokrivena je kamerama, pa su okupljeni sinoć komentarisali da je čin ubistva najverovatnije snimljen.

- Kamere su zabeležile i prethodne napade na Đurovića, pa verujemo da će policija prepoznati i ući u trag ubicama kad pregleda snimke sa svih kamera iz komšiluka.