MI smo Vesnu u utorak oko 16 sati odveli u internističku ambulantu zbog povišenog pritiska i jake mučnine. Tamo joj je urađen EKG za koji su rekli da je u redu, dali joj tablete i pustili je kući. Po povratku Vesni je bilo sve gore, krenulo je stalno povraćanje uz crvenilo i nadutost lica, pa sam pozvao Hitnu pomoć. Žena sa centrale nam je rekla da je sami dovedemo u bolnicu, ali kada smo stigli za Vesnu je već bilo kasno.

Ovo za "Novosti" priča Veroljub Simović, suprug Vesne Zdravković Simović, koja je preminula u Vranju, zbog, kako tvrdi, nesavesnog ponašanja lekara Hitne pomoći.

Porodica je nakon toga na umrlicama napisala optužbe na račun Hitne pomoći grada Vranja. Veroljub, pukovnik u penziji, kaže da je ogorčen neljudskim postupanjem lekara.

- Kada smo zvali Hitnu pomoć ženska osoba sa druge strane veze je rekla da je internistička ambulanta "viša instanca" i da je ja sam dovedem - nastavlja Simović, jedva savladavajući suze. - Da je Vesna bila u stanju da ide sa mnom kolima, to bih svakako učinio. Moja ćerka je počela da vrišti i moli da lekari spasu njenu majku, na šta je gospođa, ako se tako može nazvati, uzvratila: "Nemojte da se derete na mene!"

BEZ KOMENTARA DIREKTOR Zdravstvenog centra Vranje Dragan Veličković nije želeo da komentariše ovako osetljiv slučaj, ali je najavio da će sve okolnosti ispitati Komisija za vanredni stručni nadzor. - O slučaju je obavešten i zdravstveni inspektor - rekao nam je Veličković.

Kada su Vesnu u vrlo teškom stanju nekako dovezli, primila ju je naredna smena, ali je za nesrećnu ženu bilo prekasno. Uprkos pokušajima reanimacije, Vesna je preminula u ambulanti Hitne pomoći, kako je ustanovljeno, od infarkta.

PROČITAJTE JOŠ - POSLE SMRTI ŽENE U VRANjU: Optužili Hitnu pomoć na umrlici

Ružica Mitrović navodi da je njena sestra Vesna bila sportistkinja u mladosti i da je imala zdravo srce. Ona sumnja na lekarsku grešku već u internističkoj ambulanti.

- Kako su mogli da je puste kući, ako je kasnije utvrđeno da je preminula od infarkta. Valjda je trebalo da prepoznaju opasne simptome - pita se Ružica.

Veroljub, inače srčani bolesnik sa ugrađena četiri bajpasa, kaže da je rešen da podnese tužbu protiv odgovornih zbog nesavesnog rada.

- To dugujem Vesni. Lekari su dužni da hitno reaguju i spasu život pacijentu. Pa niko ih ne zove iz zabave. Znam da će biti teško doći do pravde i samo se bojim da na kraju ne ispadne da sam ja kriv za smrt moje supruge - rezignirano kaže Simović.

PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA KOD TRSTENIKA: Devojčica preminula čekajući hitnu!

POMEN UMESTO PUNOLETSTVA

SAMO dan pre tragedije, Vesna je obavljala kupovinu za proslavu punoletstva ćerke Anđelije 14. aprila. Tužna ironija sudbine je htela da će joj na taj dan biti održan četrdesetodnevni pomen.