SPASOJE Miličević (63) iz Novog Sada preminuo je jutros u Urgentnom centru, u koji je primljen sinoć, nakon što je napadnut i pretučen na ulici. Policija je brzo uhapsila Nebojšu Tubića (57) zvanog Žabac, iz Novog Sada, zbog sumnje da je učinio krivično delo teška telesna povreda sa smrtnom posledicom. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po nalogu javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje.

PROČITAJTE JOŠ: Penzionisani policajac se razneo ručnom bombom

Vlasnik zanatske građevinske radnje "Kondor" u Bulevaru despota Stefana napadnut je na parkingu ispred broja 9. Kako smo saznali od komšija, Spasoje se poslednjih dana žalio da mu prete tvrdeći da neko želi da "stavi šapu" na njegov magacin ispred kojeg je i pretučen. Policija sada proverava da li je to bio motiv zločina. Inače, protiv sada pokojnog Miličevića policija je ranije podnosila krivične prijave. On se sumnjičio da je kao investitor stanova prevario nekoliko kupaca. Oni su ga teretili da je duplo prodavao stambene kvadrate.

KRVAVA KOLA NEKO od stanara iz okolnih zgrada je alarmirao policiju kada je čuo galamu. Ubrzo je obaveštena i Hitna pomoć, koja je teško povređenog Miličevića prevezla u Urgentni centar. Na nekoliko automobila parkiranih pored Miličevićeve bele "dačije" danas je bilo i tragova krvi.


PROČITAJTE JOŠ:
Zločin u Sopotu: Razbio vrata, izvukao je iz kuće i upucao

Miličević je u Urgentni centar prevezen sa višestrukim teškim povredama. Prema nezvaničnim saznanjima, prvi rezultati obdukcije su pokazali da je čoveku nakon pretrpljenih batina otkazalo srce. Na travi pored pomenutog parkinga i danas je bila vidljiva lokva krvi. Miličević je napadnut kada je nameravao da uđe u kola. Kako se sumnja, Žabac ga je napao posle kraće svađe i počeo da ga udara.

Po onome što se danas moglo čuti od pojedinih Miličevićevih poznanika, on se žalio da je dobijao pretnje zbog prostora u Bulevaru despota Stefana 9. Tamo mu je bio smešten magacin, koji su osim noćnog čuvara, obezbeđivala i dva psa u dvorištu.

- Govorio je da neko hoće taj prostor koji je on iznajmio od jedne novosadske firme - ispričao je danas jedan od Miličevićevih poznanika. - Navodno su dolazili kod njega, pretili mu, ali on nije hteo ni da ga iznajmi, ni proda. Tvrdio je da ima uredne papire, odnosno ugovor.

Tragovi krvi videli su se danas na ulici

I jednom od stanara u Bulevaru despota Stefana, sada pokojni Miličević se nedavno požalio da ima probleme jer mu prete. Ispričao mu je da mu je pre nešto više od mesec dana neko skinuo kapiju sa kuće u kojoj mu je firma i da je to shvatio kao upozorenje.

Da li je to bio povod za napad na Miličevića, zasad je u sferi nagađanja i pretpostavki dok se ne utvrdi zbog čega je pretučen.

Nebojša Tubić

ŽESTOKI MOMAK I DEČKO PEVAČICE ...

NOVOSAĐANIN Nebojša Tubić Žabac važi za jednog od poslednjih preživelih žestokih momaka srpskog podzemlja, koji su obeležili devedesete godine prošlog veka. Povezivali su ga sa mnogim kriminalnim bosovima, počev od Željka Ražnatovića Arkana, pa do Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam, koga je često posećivao u zatvoru u Zabeli.

Često je u javnosti govorio o događajima i ljudima iz srpskog i crnogorskog podzemlja. Pre pet godina u jednoj pucnjavi u centru Novog Sada teško je ranjen u glavu. Posle niza operacija u bolnicama u Novom Sadu i na Tajlandu, uspeo je da preživi i gotovo se u potpunosti oporavi. Nedavno je tvrdio da on tada nije bio meta, već njegov drug, a da se on slučajno zatekao u tom restoranu. Javnosti je poznat i po dugogodišnjoj vezi sa pevačicom Gocom Božinovskom.