ДРАГАН је лежао на макадамском путу, лицем окренутим надоле. Комшија је из куће чуо два пуцња, које у први мах није регистровао, већ му се учинило да је неко ударио дланом о длан. Пси су лајали, па је изашао напоље. Препознао је Драганов црвени "голф" и потрчао да му помогне, јер је мислио да га је издало срце. Кад га је окренуо, схватио је да је мртав. Лице му је било у крви. Неколико метара ниже, у јарку, било је Јасминино беживотно тело. Комшија је одмах позвао полицију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈЕЗИВО: Убиство и самоубиство супружника на Карабурми

Ово је, за "Новости", испричао Живомир Милић из села Стојник код Сопота, препричавајући како је његов комшија у понедељак увече пронашао беживотна тела Драгана Николића (51) и Јасмине Јовановић (53). Према првим резултатима истраге, Драган је око 18 часова пуцао у Јасмину, а потом себи пресудио. Њих двоје су наводно били две године у ванбрачној заједници, иако је Драган у Раљи имао жену и двоје деце.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УБИСТВО И САМОУБИСТВО КОД СОПОТА: Мушкарац и жена пронађени поред аутомобила (ФОТО/ВИДЕО)

Крвави пир се одиграо на педесетак метара од Јасминине куће, у коју се она доселила после развода. Ту је живела сама, а отац, мајка и брат су јој живели у Београду.

Репортери "Новости" јуче су затекли разбијена дрвена врата и упаљену сијалицу у Јасминином дому.

- Вероватно Јасмина није хтела да пусти Драгана у кућу, па је у налету беса он разбио врата, извукао је напоље и увукао у "голф". Мада, ја га не знам као таквог, никад није био агресиван - прича Живомир. - Видео сам Јасмину ујутру тог дана, носила је пуну торбу ствари на прање код комшинице, јер она није имала машину за веш. Знам је откако се родила, с њеним родитељима сам се сваког дана дружио док се нису преселили у Београд. Волела је да попије, била је преке нарави, дрска и ратоборна, али увек је помагала свима по селу.

Трагови крви на месту злочина

Наш саговорник каже да му Јасмина није много причала о приватном животу, само једном му се пожалила јер њен син из првог брака неће да контактира са њом. Драган је редовно долазио код њега, пре неколико дана су пекли ракију и ништа није слутило на зло.

- Не могу да верујем шта се десило. Много ми је жао. За Драгана нико никад није чуо ружну реч, волео је да се дружи, шали. Не иде ми у главу да је могао да убије и себе и њу - прича Живомир.

Улазна врата Јасминине куће

Драган је у селу важио за угледног човека, ловца. Ишао је на такмичења у гађању глинених голубова, а некада је држао и познату кафану. Комшије кажу да није био прек, никад није направио ниједан прекршај нити је у животу имао посла са полицијом.

- Чули смо да је он ушао у велике дугове, да није знао како да их врати. Кад му је пропао посао са кафаном, почео је да гаји пилиће, али од тог није зарађивао довољно. Јасмина је желела да иде у Немачку да заради који динар, међутим, то никада није урадила - наставља Живомир.

Наводно, Јасмина је била много љубоморна, бранила је Драгану да поздравља жене, комшинице, па чак и девојчице. Увек је због тога, прича се, викала на њега.

ПОТРАГА ЗА ЧАУРАМА

ЗБОГ мрака увиђај у понедељак није могао да буде завршен до краја. Зато је полиција и јуче била на месту трагедије, тражећи чауре од метака које је Драган испалио у Јасмину и себе.

ПОРОДИЧНА ТРАГЕДИЈА

ЖИТЕЉИ Стојника су нам испричали да је Јасмина "попустила са живцима" откако јој се муж убио тако што се запалио.

- Она од тада није била способна да се брине о заједничком сину. Старатељство јој је одузето. Болело ју је што ју је син одбацивао и није желео никакав контакт са њом - испричао нам је један од мештана Стојника.