Utopio se mladić: Držao sam ga za ruku, ali nestade u prokletom Dunavu

Lj. P.

07. 07. 2017. u 10:28

Утопио се младић: Држао сам га за руку, али нестаде у проклетом Дунаву

Mesto na kojem se udavio mladić ,Nastradao: Kosta Stevanović,foto D.Dozet

U selu Banoštoru kod Beočina udavio se dvadesetšestogodišnji Kosta Stevanović iz Čerevića. Dragan Olujić spasao Ljubicu Vujatović kojom je Kosta trebalo da se oženi
BEZ razmišljanja sam skočio u vodu kada sam čuo povike: "Upomoć, upomoć...!" Devojka mi je bila bliža, čvrsto sam je uhvatio za dugu kosu i vukao prema obali. Mladić me je panično držao za ruku, povlačeći nas sve u dubinu. Gubio sam snagu... Dozvao sam momka sa obale da mi pomogne. Nekako smo izvukli devojku, ali momku nismo uspeli da pomognemo. Potonuo je i nestao u prokletom Dunavu.

Još vidno uznemiren, ovo je danas na obali Dunava u sremskom selu Banoštor, kod Beočina, ispričao Dragan Olujić, meštanin obližnjeg Čerevića. Hrabri čovek je iz dunavskih talasa uspeo da izvuče Ljubicu Vujatović (20) iz Kuzmina, dok je njen momak Kosta Stevanović (26) iz Čerevića potonuo. Njegovo telo su ribari danas oko 11 sati izvadili iz reke.

- Na kamenju je bilo kupača, uglavnom žene i deca - prepričava Olujić sliku na obali Dunava uoči tragedije. - Čuo sam dozivanje za pomoć, ali istovremeno je tuda prolazio brod sa turistima i odjekivala je glasna muzika. Video sam dvoje mladih u vodi, imali su dečju gumu za plivanje i u prvi mah mi je ličilo da se međusobno šale.

Ipak, Olujić je potrčao prema vodi, odnosno peščanom ostrvu. Odatle su Kosta i Ljubica, inače oboje neplivači, krenuli ka stazi od kamenja.

- Otišli su više udesno gde je voda duboka i ima rupa - opisuje Olujić kobni deo reke, ističući da sebe ne smatra nikakvim herojem.

Dok je sa Ljubicom plivao prema plićaku, Olujić je, kaže, čuo mladića koji je ušao u vodu da mu pomogne kako govori Kosti: "Smiri se, smiri se, pusti me..."

- Verovatno se Kosta uspaničio, i u takvim trenucima je verovatno teško bilo smiriti ga - nastavlja dalje Olujić. - Kad sam se okrenuo, Kosta je, nažalost, potonuo.

Kosta i Ljubica

Kostini poznanici kažu da su on i Ljubica planirali za mesec dana da se venčaju. On se nedavno vratio iz Slovačke, gde je privremeno radio.

- Crna sudbina prekinula je sve - kaže jedan od Kostinih prijatelja, dodajući da se mladić i ranije davio, prošle godine, i to na gotovo istom mestu.

- Tada smo uspeli da ga spasemo i izvučemo na obalu. Ovoga puta, nažalost, završilo se tragično, očajni su mladići.

Meštani na obali Dunava / Foto D. Dozet

PORODICA ZANEMELA

U KUĆI porodice Stevanović u Čereviću tuga i žalost. Svi zanemeli zbog nesreće koja ih je zadesila u četvrtak uveče.

- Molim vas, razumite nas, nije nam do priče - kazao je skrušenim glasom otac sada pokojnog Koste. - Velika je ovo tragedija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Анти Антифа

08.07.2017. 07:25

Некада је у основним школама обука из пливања била обавезна.Учио се и поступак уколико вас ухвати вир као и поступак спашавања дављеника.Данас у школама уче како да користе кондом у хомосекуалном односу