Određen pritvor policajcima zbog odavanja službene tajne

Beta

02. 01. 2017. u 18:08

Одређен притвор полицајцима због одавања службене тајне

Ilustracija, Foto Nikola Fifić

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici bivših i sadašnjih pripadnika MUP-a Srbije koji su prethodno saslušani zbog sumnje da su odali službenu tajnu

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici bivših i sadašnjih pripadnika MUP-a Srbije koji su prethodno saslušani zbog sumnje da su odali službenu tajnu, koja se tiče njihovih aktivnosti prilikom posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Srebrenici u julu 2015. godine, kada se dogodio napad na njega.

Kako je agenciji Beta potvrdila portparolka Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković, pritvor je određen zbog opasnosti da u nastavku procesa oni mogu da utiču na svedoke.

Sindikat policije "Sloga" ranije večeras saopštio je da je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu završeno saslušanje Vladana Trbovića i Milana Dumanovića, nakon čega je predmet proglašen tajnim, što znači da ono o čemu se govorilo prilikom saslušanja ne može biti objavljeno.

Dumanović i Trbović su u izjavama za Al džaziru 11. oktobra naveli da su kao policajci, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja upućeni na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, prilikom posete Vučića komemoraciji srebreničkim žrtvama.

Domaći mediji navode da su oni radili u Odeljenju za opservacije i dokumentovanje Uprave kriminalističke policije, a da je Trboviću u međuvremenu prekinut radni odnos dok je Dumanović sada policajac u Pančevu.

Više učesnika komemoracije srebreničkim žrtvama u Potočarima, 11. jula 2015. godine, napalo je premijera Srbije Aleksandra Vučića verbalno a onda i fizički gađajući ga kamenjem i flašama prilikom njegove zvanične posete tom skupu.

Vlasti BiH i dalje nisu nikoga optužile za taj napad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Predrag

02.01.2017. 20:05

Ugrozili su život Aleksandra Vučića koji je kao premijer i u ime Srbije odao poštovanje žrtvama stradalih u Potočarima.

bojan

02.01.2017. 20:38

Ljudi koji naprave ovakav propust i odaju službenu tajnu moraju biti kažnjeni,jer je to zaista ogromni propust.

Pa ti isti političari su se radovali

03.01.2017. 09:40

@murel - kad je ubijen, takođe, srpski premijer.

Niks

02.01.2017. 23:31

Mora se strogo voditi racuna o sluzbenim tajnama. Disciplina na radnom mestu u vezi poverljivih podataka je veoma bitna.