Pao avion, poginuo pilot; Let nije bio prijavljen

Z. R.

16. 04. 2016. u 18:10

Zoran Petrović Petrika nastradao je danas u blizini Srebrnog jezera u letelici “pajper 28 čiroki”

Пао авион, погинуо пилот; Лет није био пријављен

Ilustracija

Zoran Petrović “Petrika” (64), poznati ugostitelj iz Požarevca, poginuo je danas po podne u svom sportskom avionu “pajper 28 čiroki” u blizini Srebrnog jezera, kod mesta zvanog Rid.

Iz, zasada, nepoznatih razloga, njegov avion se naglo obrušio i pao na zemlju, pri čemu je potpuno izgoreo, što je izazvalo trenutnu smrt pilota. Prema informacijama iz krugova sportskih pilota Petrikin avion registarskih oznaka YU-DMY proizveden je 1965. godine i bio je baziran na sportskom aerodromu “Kostolac”. Isti izvori navode da je Petrović tokom leta za sobom vukao tranparent: “Srećan rođendan” namenjen unuci. On je nastradao u blizini nezavršenog aerodroma u Velikom Gradištu. Inače, ovaj iskusni sportski pilot iza sebe je imao oko 30 godina letačkog staža.

Zna se da je do sada imao nekoliko incidenata u pilotiranju, ali se uvek iz njih srećno izvlačio. Jedan od krupnijih dogodio se u julu 2005. godine, kada je, sa još tri putnika sa kojim je krenuo ka crnogorskom primorju, usled jakog vetra, avionom “pajper čiroki 140” upao u Dunav kod Kostolca. Na sreću, svi su prošli bez povreda, a spasavali su ih ronioci iz Smedereva i posada sa obližnjeg broda.


SUPERDEKA

Iza sebe je ostavio suprugu, dve ćerke i unučad. Na Fejsbuk-profilu,na jednoj od slika sa unucima u kokpitu aviona stoji potpis: Super deka!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

sasa

16.04.2016. 21:15

a nas jure kada nam nisu registrovana kola,a ko ima avion on radi sta hoce,pravila ne vaze za sve isto

Stanojevic Radenko

19.05.2016. 11:06

pa sto nisi registrovo kola ko ti je kriv . moglo mu se skolovan covek na ulici majkemi .