MK Group podržava mere vlade, ali ih neće koristiti

Tanjug

16. 04. 2020. u 15:04

Kompanija MK Group neće koristiti mogućnosti koje proizilaze iz uredbi Vlade Srbije za pomoć privredi, čime će budžet Srbije imati na raspolaganju dodatnih pet miliona evra

MK Group подржава мере владе, али их неће користити

Foto Tanjug

Kompanija MK Group neće koristiti mogućnosti koje proizilaze iz uredbi Vlade Srbije za pomoć privredi, čime će budžet Srbije imati na raspolaganju dodatnih pet miliona evra, saopštila je danas ta kompanija.


Ta kompanija pozdravlja i podržava mere koje će omogućiti privredi Republike Srbije da lakše prebrodi krizu izazvanu pandemijom virusa COVID-19, ali, kako navode, svesni teške situacije u kojoj se nalazi domaća privreda, MK Group i njene kompanije članice, neće koristiti te mogućnosti.


Ovim, kažu, žele da izraze solidarnost i pruže podršku bržem oporavku srpske privrede.


Takođe, navode da se nadaju da će i druge velike korporacije, koje imaju mogućnost, postupiti na sličan način.


"Ovakvim odricanjem omogući ćemo više finansijskog prostora za opstanak onih privrednih subjekata koja nisu u mogućnosti da se samostalno nose sa ovom vanrednom situacijom", rekli su u MK Group.


Navodi se da je MK Group, kao društveno odgovorna kompanija, od samog početka izbijanja pandemije aktivno uključena u borbu protiv virusa COVID-19.


"Podsećamo da je Miodrag Kostić, predsednik kompanije MK Group, ustupio kapacitete hotela u Novom Sadu Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", a kompanija je donirala proizvode, novac za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa i za te svrhe do sada je izdvojila 43 miliona dinara", piše u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)