Lideri u Crnoj Gori: M Tel zaradio 8,5 miliona evra

VN

petak, 13. 03. 2020. u 09:37

Лидери у Црној Гори: М Тел зарадио 8,5 милиона евра

Vladimir Lučić

Kompanija M:TEL lane zaradila 8,5 miliona evra
KOMPANIJA M:tel, koja je u većinskom vlasništvu srpskog "Telekoma", prošle godine je ostvarila rekordne finansijske rezultate i postala lider na crnogorskom telekomunikacionom tržištu, ostvarivši profit od osam i po miliona evra. Izvršni direktor kompanije Vladimir Lučić izjavio je da je u mobilnoj telefoniji broj korisnika porastao za 12,4 odsto, TV korisnika za 24 odsto, a fiksnog interneta za 17,2 odsto.

M:tel je postao prvi operator po broju korisnika u dve kategorije - u mobilnoj telefoniji i multimediji.

- Veoma smo ponosni na ovaj rezultat, i mislim da smo prvi operator u Evropi koji je došao kao treći na tržište a uspeo da uzme prvo mesto u ova dva bitna segmenta - istakao je Lučić. - Prošle godine smo ostvarili prihod od 80,7 miliona evra, što je rast od 10 odsto u odnosu na 2018.

Izvršni direktor je naveo da je kompanija uspela da transformiše poslovanje i da joj ključni prihod bude mesečna pretplata u postpejdu, fiksnom internetu i TV.

- U mobilnoj telefoniji broj pripejd korisnika nam je porastao za 14, a postpejd za 11 odsto, što je doprinelo ukupnom rastu od 12,4 odsto - precizirao je Lučić. - U fiksnom segmentu M:tel i dalje raste velikom brzinom. Prošle godine smo implementirali mSAT uslugu, što nam je donelo rast TV korisnika od 24 odsto. Nastavljen je impozantan rast korisnika fiksnog interneta od 17,2 odsto. Crnogorsko tržište je inače vodeće u regionu po infrastrukturi i broju korisnika priključenih na optički internet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije