Ljajić: Evo zašto je važan dolazak Erdogana

Tanjug

06. 10. 2019. u 11:25

Љајић: Ево зашто је важан долазак Ердогана

Rasim Ljajić Foto: Tanjug

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija naveo da je u gotovo rekordnom roku nađeno rešenje za realizaciju gradnje auto-puta između Srbije i BiH
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je govoreći o značaju predstojeće posete Redžepa Tajipa Erdogana istakao prvenstveno važnost početka gradnje auto-puta između Srbije i BiH.

Pročitajte još: Sa Erdoganom u Beograd dolazi i delegacija privrednika

On je za Tv Prvu naveo da je u gotovo rekordnom roku nađeno rešenje za realizaciju ovog projekta koji nije jeftin i da smo posle pregovora sa turskom stranom na kraju dobili jako povoljne uslove.

Ljajić je dodao da je u okviru tog projekta i ministarstvo građevinarstva obavilo svoj deo posla u rekordnom roku, kao i da veruje da će rokovi u vezi završetka izgradnje puta biti ispoštovani.

Na pitanje da li će ovaj projekat smanjiti tenzije na relaciji Beograd- Sarajevo, ministar Ljajić je odgovorio - teoretski da.

On je dodao da su prilike malo složenije, ali da je važno da imamo infrastrukturu koja će omogućiti razvoj odnosa sa opštinama u BiH.

"Posledice sukoba su još uvek sveze, ali to će svakako doprineti poboljšanju ekonomske saradnje i stvaranju bolje klime", rekao je on.

Ministar Ljajić je naveo i da se bliži dan kada će biti potpisan sporazum o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom unijom, čime će Srbiji biti otvoren pristup tržištu od 180 miliona ljudi. On je podsetio i da je proširen spisak robe i povećane količine koje će moći da se izvezu na to tržište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije