REPUBLIČKI geodetski zavod (RGZ) okončao je lane raspisan konkurs. U radni odnos primili su 455 osoba. Nove kolege su birali među 26.000 kandidata koji su se javili na poziv objavljen u aprilu. To je najveći konkurs za zapošljavanje koji je do sada organizovala jedna državna institucija, ističu u RGZ.

- Preko ovog konkursa mnogi mladi stručnjaci u oblasti geodezije, prava i informatike dobili su priliku da budu nosioci promena i stvaranja katastra za 21. vek - navodi se u saopštenju Borka Draškovića, direktora RGZ. - Posao su dobili kandidati koji su pokazali najbolje stručno znanje i poznavanje rada na računaru. Poseban izazov bio je pažljivo obraditi svaku prijavu i ceo postupak obaviti transparentno, u skladu sa zakonom i podzakonskim aktima.

PROČITAJTE I: Kupoprodajni ugovori direktno u katastar


Ministarstvo građevinarstva je nedavno objavilo da je uvelo upravni nadzor nad radom ove institucije. Radna grupa Ministarstva ima zadatak da utvrdi broj nezavršenih i završenih predmeta u prvostepenom i drugostepenom postupku tokom 2018, kao i broj predmeta otvorenih po pritužbama na rad RGZ. Utvrdiće i broj sistematizovanih i popunjenih radnih mesta po svim vrstama ugovora.