ĐURIĆ O CRVENIM LINIJAMA ZA SRBIJU: Zaštitićemo Trepču, Gazivode, Valač

D. Z.

nedelja, 05. 08. 2018. u 16:39

ЂУРИЋ О ЦРВЕНИМ ЛИНИЈАМА ЗА СРБИЈУ: Заштитићемо Трепчу, Газиводе, Валач

Foto Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je svim rudarima u Srbiji, Dan rudara i istakao da ovogodišnje obeležavanje dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane
Marko Đurić, direktor Kanclearije za KiM čestitao je rudarima na Kosovu i Metohiji, rukovodstvu i svim zaposlenima u Rudarsko-metalurško-hemijskom kombinatu "Trepča", kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije, Dan rudara.

U saopštenju za javnost, direktor Kancelarije za KiM ističe da je "Trepča već decenijama u raznim državnim sistemima i istorijskim previranjima, temeljni oslonac energetskog, ekonomskog i ukupnog razvoja i napretka naše južne pokrajine, odnosno da je i nezaobilazna pretpostavka u svim savremenim strateškim planovima daljeg širenja energetskog sektora i modernog razvoja KiM".

Pročitajte još: Marko Đurić: Pozicija Srbije sistematski slabljena optuživanjem sopstvenog naroda i države da pripremaju razne scenarije!

- Ovogodišnje obeležavanje Dana rudara dolazi u trenutku kada kao država i kao narod prolazimo kroz teške i sudbonosne dane. Svedoci smo konstantnih izazova i pretnji koji se, između ostalog, odnose i na energetski sistem na Kosovu i Metohiji. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je nekoliko puta naglasio da postoje jasne crvene linije kada se radi o "Trepči" i energetici na KiM. Zato želim i ovoga puta da poručim da će Republika Srbija zaštititi i "Trepču" i hidroelektranu "Gazivode" i trafostanicu "Valač", u to ne treba niko da sumnja. Jer, onaj ko dira u "Trepču" ruši temelje egzistencije srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a to ćemo nastaviti da čuvamo - naveo je Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM

Izražavajući duboko poštovanje i zahvalnost za težak rudarski posao, u saopštenju za javnost povodom Dana rudara, Đurić ističe uveravanje da je Srbija odlučna da čuva i vrednuje svoja prirodna bogatstva i da će predano raditi da rudarima na KiM osiguramo bolje uslove rada, veće zarade i pristojan životni standard za njih i njihove porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Mr Radomir Scepanovic

05.08.2018. 17:08

Celo Kosovo i Metohija je srpsko!Ponistite sve iz Brisela!Siptarsku l.k.,pasos,auto tablice,i nebo iznad Kososva ste im dali.....

Toplica

05.08.2018. 17:26

Čestitam Dan rudara.Zaslužujete posebno uvažavanje i priznanje za hrabrost i trud koje svakodnevno ulažete na teškom i opasnom poslu.

Lazar

05.08.2018. 17:39

Vučić i njegov tim nikad neće dozvoliti da Trepča, Gazivode i drugi resursi koje je Srbija pravila da odu u ruke lopova i terorista.

bond

05.08.2018. 18:07

Teritorije se vise ne osvajaju ratom, nego za pregovarackim stolom, MArko je pametan momak i uz podrsku koju ima, sigurno je da ce izvuci najvise sto moze, bez upotrebe sile.

Sima

05.08.2018. 19:04

Dali se još uvek pravimo veći englezi od engleza. I ptice na grani znaju ko je demontirao državu Srbiju na KiM.

Fudbaler

05.08.2018. 22:21

Tako i treba da budu zaštićeni naši resursi, ovo je sramota da toliko stvaraju neprijatnu situaciju samo što su nesposobni da formiraju ZSO.