Trećina izvoza žita iz MK grupe

08. 02. 2018. u 15:47

Трећина извоза жита из МК групе

Foto Thinkstock

Srpski agrar je u Evropu i svet prošle godine izvezao više od 2,5 miliona tona žitarica i uljarica, a kompanija MK grupa, sa svojim članicama "MK komerc" i "Agroglob", zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza

SRPSKI agrar je u Evropu i svet prošle godine izvezao više od 2,5 miliona tona žitarica i uljarica, a kompanija MK grupa, sa svojim članicama "MK komerc" i "Agroglob", zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza, pokazuju podaci udruženja "Žita Srbije".

Ukupan izvoz svih žitarica u Srbiji za 2017. godinu iznosio je 1,7 miliona tona, od čega je gotovo 25 odsto izvoz koje su ostvarile kompanija MK grupa sa svojim kompanijama članicama, zahvaljujući čemu su zauzele vodeće mesto u izvozu žitarica, rečeno je na sednici Upravnog odbora udruženja.

Prvi sledeći izvoznici sa liste su kompanije "Delta Agrar" sa 205.911 tona i Konzul, sa 165.396 tona, navodi se u saopštenju MK grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

zaliv.net

09.02.2018. 01:29

Zasto silni hektari stoje neobradjeni, zasto se ljudima bez posla ne ponudi na poklon 5-10 hektara zemlje da rade. Zemlju koju ne bi mogli da otudje oni vec tek mozda njihovi unuci ili deca, zemlju koju ne bi mogli da iznajmljuju vec samo da obradjuju....zasto nam sela umiru, pa umiru jer nema drzave, drzava se bavi samo nekakvom EU i slicno....predsednik ide u (recimo) Srebrenicu i tamo poklanja pare, ide na Kosovo i poklanja....na mesta koja Srbi verovatno nikad nece kontrolisati !!!