Ministartvo prosvete odlučilo: Verska nastava po starom

Lj.B.

utorak, 07. 07. 2020. u 14:02

Министартво просвете одлучило: Верска настава по старом

Depositphotos

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da u školskoj 2020/2021. godini omogući formiranje grupa za obavezne izborne predmeta na način kako je to rađeno u prethodnim školskim godinama

Ministarstvo prosvete donelo je odluku da u školskoj 2020/2021. godini omogući formiranje grupa za obavezne izborne predmeta na način kako je to rađeno u prethodnim školskim godinama.

-To znači da će se doneto Stručno uputstvo za formiranje odeljenja i grupa za 2020/2021. godinu primenjivati tako što će se veličina grupa za versku nastavu i građansko vaspitanje odobravati već u prvom stepenu, na nivou školskih uprava tako da se obezbedi da najveći broj ovih nastavnika zadrži postojeću normu, odnosno da se ne smanjuje broj odobrenih grupa - navedeno je u saopštenju.


Dodaje se da će u toku naredne, školske godine biti razmotrene mogućnosti da se, po rešavanju radnog statusa nastavnika verske nastave, predvide dodatni modeli i prostor za njihovo angažovanje u radu škole, u okviru sistemskih projekata i novih organizacionih rešenja u vidu obogaćenog jednosmenskog rada, sa ciljem povećanja vaspitne funkcije škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

као свет

07.07.2020. 15:12

Људи, треба да се смањи број предмета, има их превише. Довољно је шест-седам обавезним, а сви остали изборни, па ко колико хоће нека бира.