Inicijativa Socijalističke omladine: Spomen-soba u znak sećanja na Slobodana Miloševića

NovostiOnline/D.N.

23. 05. 2020. u 17:01

Иницијатива Социјалистичке омладине: Спомен-соба у знак сећања на Слободана Милошевића

Foto SPS

U sedištu požarevačkog SPS-a izložene knjige, fotografije, priznanja i nagrade koje je dobio nekadašnji predsednik Srbije i SR Jugoslavije
POŽAREVAC – Na inicijativu Socijalističke omladine Požarevca, u prostorijama Gradskog odbora SPS-a otvorena je spomen-soba, u znak sećanja na Slobodana Miloševića (1941-2006), nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije.


Otvaranju su prisustvovali Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS-a, Nikola Šainović, član Glavnog odbora SPS-a i Slobodan Jović, predsednik požarevačkih socijalista. Oni su prilikom otvaranja istakli da je Milošević bio veliki državnik i heroj, o kome će vreme i istorija dati najbolji sud. Spomen-soba otvorena je u okviru obeležavanja 30 godina od osnivanja SPS-a.

U njoj su izložene knjige, fotografije, priznanja i nagrade koje je Milošević dobio tokom svoje političke karijere. Milošević je preminuo u pritvoru haškog tribunala 11. marta 2006. godine, a četiri dana kasnije sahranjen je u dvorištu porodične kuće u Požarevcu.

Od prošle godine, pored njega počiva i supruga Mira Marković, koja je preminula 14. aprila 2019. godine u Moskvi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Pero

23.05.2020. 17:38

Slazem se da bude jedna spomen soba gde ce biti slike sve Srpske zrtve koj su verovali u Milosevica

Петар Н. Сремац

23.05.2020. 17:47

Пок. предс. Милошевић је у ствари био убеђени социјалиста, који је одувек, и заувек, био посвећен идеји мултиетничке Југославије. Намера му није била да изгради "Велику Србију", већ да "велику Југославију" задржи на окупу а то је сада, на жалост, са огромним закашњењем признао и Хашки трибунал. Он је био човек за кога је било који облик расизма био анатема. Да је НАТО Трибунал нашао било шта инкриминишуће против председника СМ. објавио би то "на сва звона" - целој планети. СЛАВА МУ !

SRBA

23.05.2020. 18:09

Nikada! Dovoljno je sto ta stranka nije ugasena i zabranjen rad u javnom zivotu svima koji su u njoj bili u to vreme. A nikakavi spomenici, muzejske postavke i sl nisju primereni. Ne interesuje me sta o njemu misli za sta ga optuzuje Zapad, vec je dovoljna zla naneo svom sopstvenom narodu za koje bi da mu je sudjeno dobio dozivotnu robiju. Jos zivimo posledice njegovog zla! Nikada!