U SKLADU sa merama ograničenja kretanja vikendom, 314 IDEA prodavnica, Roda marketa i Merkator hipermarketa kao i Vero i Delez Srbija objekti, će u petak 10. aprila, u periodu od 4 do 7 sati ujutru, imati radno vreme namenjeno osobama starijim od 65 godina.

Subota i nedelja će za sve IDEA, Roda i Merkator maloprodajne objekte biti neradan dan.

Pročitajte još: "Teško je, najteže, gledati ljude dok se bore za vazduh": Glavna sestra kovid bolnice Dr Dragiša Mišović

- Sve naše prodavnice su dobro snabdevene, pa iz tog razloga molimo sve potrošače da kupuju samo ono što im je zaista potrebno. Hvala vam što imate poverenja u nas i što zajedno brinemo jedni o drugima - poručili su iz IDEA prodavnica.

Spisak prodavnica koje će petkom, od 4 do 7 časova, imati radno vreme samo za osobe starije od 65 godina nalazi se na njihovoj internet stranici.

U želji da sugrađanima starijim od 65 godina olakša nabavku namirnica, i kompanija Delez Srbija odlučila je da u petak ponovo otvori sve prodavnice u naseljenim sredinama u Srbiji.

Ptročitajte još: Predsednikov sin STABILNO: Danilo se i dalje nalazi na Infektivnoj klinici radi daljeg praćenja

U periodu od 4 do 7 časova ujutru, penzioneri će moći da obave kupovinu svih neophodnih namirnica u najbližoj Maksi, Tempo ili Šop&Go prodavnici.

U navedenom jutarnjem terminu prodavnice će biti otvorene samo za lica starija od 65 godina, a za sve ostale građane prodavnice će biti otvorene od 7.30 do 15 časova.

U subotu 11. aprila i u nedelju 12. aprila prodavnice će biti zatvorene.

I Super Vero prodajni objekti biće na raspolaganju kupcima starijim od 65 godina, te će biti otvoreni sutra od 4 do 7 ujutru.

Objekti su u ulicama Bulevar Milutina Milankovića 86a, Novi Beograd, zatim u Mis Irbijeve bb, Konjarnik, kao i Nikodima Milaša 2, TC Zira, Vojvode Stepe 253, Voždovac, te u ulici Ace Joksimovića 2b, Žarkovo i Braće Jerković 114.

U petak će za sve penzionere starije od 65 godina važiti i popust od 10 posto, a isti popust moći će da iskoriste i penzioneri mlađi od 65 godina tokom regularnog radnog vremena Super Vero marketa (od 8 do 15h).

Dodatne informacije dostupne su putem besplatnog broja: 0800 112 111.

(Telegraf)