DIREKTNA finansijska podrška Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje na nivou bankarskog sektora do sada je vredna oko 100 miliona dinara, a pojedinačne akcije banaka nastavljaju se i dalje.

Pročitajte još: Ovo su brojke koje OHRABRUJU! U Srbiji do danas 178 osoba POBEDILO koronu i otpušteno sa bolničkog lečenja

- Bankarski sektor deli sudbinu građana, privrede i države, i sve banke u Srbiji smatrale su svojom obavezom ne samo da podrže preduzeća i građanstvo, već i i da direktno pomognu nadležne institucije sistema koje se bore za zaustavljanje epidemije u našoj zemlji - kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

U ovom teškom trenutku, donirana sredstva će omogućiti RFZO da obezbedi deo medicinske opreme i materijala koji su neophodni zdravstvenim ustanovama za borbu protiv koronavirusa.

Pročitajte još: Vakcina iz vremena SFRJ mogla bi da nam pomogne: Pulmolog dr Tatjana Radosavljević o borbi protv virusa korona

- Prepoznavši da je vreme da pokažemo humanost i solidarnost na delu, pozivamo i ostale da se priključe i pomognu koliko je u njihovoj moći - kaže Vladimir Vasić, generalni sekretar UBS.