U REPUBLICI SRBIJI je do 15 časova 6. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.200 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 1.192 osobe od kojih je 292 pozitivno. Hospitalizovano je 1.197 pacijenata.

Na respiratoru je ukupno 101 pacijent.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 8.552 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Na žalost od prethodnog izveštaja imamo i novih sedam (7) smrtnih slučajeva, odnosno ukupno 58.

Preminule su 3 (tri) osobe muškog pola, i četiri (4) osobe ženskog pola.

Prosek njihovih godina je 64,5 i oni su imali komorbiditete, odnosno više drugih pridruženih bolesti koje su doprinele neželjenom ishodu.


U SRBIJI 160 ZDRAVSTVENIH RADNIKA POZITIVNO NA KORONA VIRUS

Zamenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da je do sada na korona virus testirano ukupno 868 zdravstvenih radnika u Srbiji, od čega je njih 160 bilo pozitivno. Kisić Tepavčević je na konferenciji za novinare u Palati Srbija rekla da u ukupnoj strukturi obolevanja Covid-19 zdravstveni radnici čine 8,3 odsto obolelih.

Odgovarajući na pitanje novinara, ona je rekla da je u Nišavskom okrugu do juče testirano 280 zaposlenih u zdravstvenim ustanovama, nakon čega je ustanovljeno da je njih 54 bilo pozitivno na korona virus, pri čemu je od tog broja 29 lekara i 18 medicinskih sestara, dok njih sedam nisu zdravstveni radnici ali rade u zdravstvenim ustanovama.

"Većina zdravstvenih radnika (pozitivnih na korona virus), njih 27, je iz Kliničkog centra Niš, u Domu zdravlja u Nišu je ukupno sedam pozitivnih, dok imamo pojedinačne brojeve u drugim zdravstvenim ustanovama", kazala je Kisić Tepavčević.

Ona je rekla da je "u ovom momentu pet zdravstvenih radnika sa ove teritorije hospitalizovano, četiri zdravstvena radnika su smeštena u privremenu bolnicu u hali "Čair", dok su 32 zdravstvena radnika u ovom mometu u izolaciji gde čekaju rezultate drugog kontrolnog testa, nakon što je prvi bio negativan".


NOVI POZITIVNI U VLADI

Virus je potvrđen i kod Dragana Jeremića, državnog sekretara u Ministarstvu za zaštitu životne sredine, i on je na kućnom lečenju. Trojica zaraženih u Ministarstvu prosvete se dobro osećaju.