Viziri po ideji studenata Mašinskog poklonjeni bolnicama (VIDEO)

Tanjug

ponedeljak, 30. 03. 2020. u 08:05

Визири по идеји студената Машинског поклоњени болницама (ВИДЕО)

Foto Printscreen youtube

Prvih 80 zaštitnih vizira proizvedenih po ideji petorice studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, poklonjeni su lekarima i medicinskom osoblju u tri beogradske zdravstvene ustanove
Prvih 80 zaštitnih vizira proizvedenih po ideji petorice studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, poklonjeni su lekarima i medicinskom osoblju u tri beogradske zdravstvene ustanove.


Kako je objavljeno na sajtu Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Savez studenata Mašinskog fakulteta priključio se inicijativi za izradu zaštitnih maski za lice pod nazivom “Maksa za sve”, koju su formirali njihove kolege Mihailo Petrović, Uroš Letunica, Nikola Raičević, Nikola i Miloš Petrašinović.


Uz veliku pomoć društveno odgovornih firmi i pojedinaca i uz podršku uprave Mašinskog fakulteta, studenti su za samo par dana napravili 80 zaštitnih vizira i poklonili ih DZ Palilula, DZ Stari Grad i KBC Bežanijska Kosa.


Petorica studenata Mašinskog fakulteta nedavno su došli na ideju kako vizir za lice napraviti kod kuće za samo 10 minuta.


Tekstualna i video uputstva za pravljenje maske nalaze se na sajtu ,


Kako se dodaje, svi koji su u mogućnosti i žele da podrže ovu akciju mogu da se jave na: student@mas.bg.ac.rs .


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Дачо

30.03.2020. 08:28

то је добро и за браваре,стругаре за људе који носе диоптрију,одлично