U Srbiji su zabeležena još tri smrtna slučaja izazvana virusom korona, tako da je sada ukupan broj preminulih 13, saopšteno je na redovnoj konferenciji za javnost.


- Od poslednjeg izveštavanja desila su se tri smrtna ishoda, u KC Vojvodine pacijent rođen 1958. godine koji je bolovao od hipertenzije, gojaznosti i bubrega, U KBC “Dr Dragiša Mišović”, dve žene, rođene 1938. i 1934. godine, koje su obe imale hronična oboljenja - izjavila je dr Darija Kisić Tepavčević.


Prema najnovijim podacima, ukupno je 741 zaražen pacijent, a trenutno se 55 njih nalazi na respiratoru, saopštila je dr Darija Kisić Tepavčević.


Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Darija Kisić Tepavčević reka je da trenutno u Srbiji u poslednja 24 sata registrovano 82 slučaja.

- Još tri smrtna slučaja, jedan pacijent preminuo je u KBC Vojvodina, u KBC Dragiša MIšović preminule su dve žene, i obe su imala hronična oboljenja. Ukupan broj smrtnih ishdoda do sada je 13 - rekla je ona.

Kaže da je ukupno 55 osoba je na respritatorima.

- Broj oblelih je pokazatalj je kakve smo preventivne mere sprovodili u prethodnih pet do sedam dana. Naše aktivnosti ovih dana će se pokazati narednih dana. Ključ je u nama i moramo da ozbiljno shvatimo koliko svaki pojedinac ima važnu ulogu - rekla je Kisić Tepačević.

Na pitanje novinara o obolelima sa KiM, Kisić Tepavčević kaže je za te pacijenti isti princip kao u ostatku Srbije.

- Zarbinjavaju se u najbližim medicinskim centrima kod nas - rekla je.