Korona ušla u 21 grad: Spisak mesta u Srbiji i tačni brojevi obolelih od zlokobnog virusa

NovostiOnline

25. 03. 2020. u 15:10

Kорона ушла у 21 град: Списак места у Србији и тачни бројеви оболелих од злокобног вируса
U Vladi Srbije u 15 časova počela je konferencija za mediji o širenju virusa korona
Na redovnoj konferenciji za medije povodom situacije vezane za epidemiju korona virusa u Srbiji, dr Darija Kisić-Tepavčević rekla je da je u 21 gradu u našoj državi potvrđen bar jedan slučaj.

- Od ukupnog broja zaraženih, bar polovina je u Beogradu, s obzirom na to da je to i najveći grad u Srbiji, tako da je 158 potvrđenih zaraženih slučajeva u glavnom gradu - rekla je Kisić-Tepavčević.

Posle Beograda nalaze se Niš i Valjevo sa po 40, odnosno 38 obolelih pacijenata od korona virusa.

U Novom Sadu registrovan je 21 slučaj, u Čačku 13, u Kragujevcu je taj broj 12, a po 10 obolelih od covida-19 nalaze se u Kruševcu i Ćupriji.

U svim ostalim gradovima, Kikindi, Vranju, Užicu, Požarevcu, Zaječaru i Pančevu rekla je doktorka, nalazi jednocifreni broj pacijenata.

Po jedan registrovan slučaj nalazi se u Vrnjačkoj Banji, Temerinu, Somboru, Leskovcu i Bačkoj Topoli.

OBOLEVANjE ZDRAVSTVENIH RADNIKA NIJE NEOČEKIVANO

U Republici Srbiji su do 15 časova 25. marta 2020. godine registrovana ukupno 384 potvrđena slučaja COVID 19.

Juče je virus odneo prvi život među zdravstvenim radnicima, preminula je ginekolog Biljana Natić Ljumović (59), a dr Darija Kisić Tepavčević istakla virus nije ušao u zdravstvene ustanove.


- Obolevanja zdravstvenih radnika virusom nije neočekivano, a većina se zarazila van ustanova - rekla je Kisić Tepavčević.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

netačni podaci

25.03.2020. 16:20

Beograd i Niš kao i Novi Sad i Kragujevac su regionalni centri.Broj obolelih nije realan jer se u KC tih gradova leče oboleli i iz drugih gradova.Nije mi jasno zašto se izbegava karta zaraženih područja.