(Od stalnog dopisnika: PARIZ)

SRPSKI držvljani zarobljeni na pariskom aerodromu su očajni. Ima ih, u dve grupe, preko 170, a neki još pristižu s različitih prekoekanskih destinacija. Među njima ima i starijih ljudi, ističe im osiguranje, nemaju novca…
 
Neki od njih su na aerodromu već treći dan i ne znaju kuda će. Gladni su, neispavani. Nekima su doturena ćebad, ali to nije dovoljno. Francuske vlasti, za sada, kao privremenu meru predlažu da ih smeste u odvojeni deo terminala, s poljskim krevetima.

- Molim državu da nam pomogne, da se, kao i ostali, vratimo svojim kućama. Nemamo gde – apeluje preko "Novosti" Dragoslav Petrović (53) iz Batočine.

On precizira da su oko njega očajni ljudi, koji imaju prebivalište u Srbiji. Veliki deo njih dolazi iz celog sveta, a a u Parizu su se zatekli u tranzitu. Juče ih je tako pristiglo petnaestoro.

U Francuskoj najvljuju da bi karantin mogao da potraje i do šest nedelja, a Srbi zarobljeni silom prilika na aerodromu "Šarl de Gol – Roasi" pitaju se kakva će im onda biti sudbina. Dugo, kažu, ovako još ne mogu da izdrže. Napuštaju ih volja i snaga. Snimili su video-apel koji šalju u svet.

Jedna grupa od stotinak naših ljudi je prebačena u petak avionom "Er Srbije", za ostale tada nije bilo mesta, i oni sada s nestrpljem očekuju novi let.