Lončar uz napadnute medicinare u Kraljevu: Ovo je nehuman i apsolutno nedopustiv čin

Novosti Online

24. 01. 2020. u 13:31

Лончар уз нападнуте медицинаре у Краљеву: Ово је нехуман и апсолутно недопустив чин
Ministar iskazao punu podršku zdravstvenim radnicima istakavši da su napadi na medicinare nedopustivi
Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa Mihajlom Jovićem i Aleksandrom Sićevićem, zdravstvenim radnicima iz kraljevačkog doma zdravlja koji su nedavno brutalno fizički napadnuti na svojim radnim mestima, i dr Mirjanom Krčevinac, direktorom ove zdravstvene ustanove.

Pročitajte još: "Prvo verbalno napali doktorku, pa nasrnuli na tehničare": Ovako je žandarm napao medicinske radnike (FOTO/VIDEO)

Tom prilikom, ministar Lončar iskazao je punu podršku zdravstvenim radnicima istakavši da su napadi na medicinare nedopustivi i da ih država neće tolerisati.

- Zdravstveni radnici svakoga dana maksimalno posvećeno i odgovorno obavljaju najvažniji posao- brinu o zdravlju naše dece, naših najmilijih, pri tome počesto zapostavljajući i svoje sopstvene porodice. Stoga je svaki vid napada na njih krajnje nehuman i apsolutno nedopustiv čin. Ispratićemo ovaj slučaj do kraja, i apelujemo na nadležne organe da počinioca adekvatno kazne. Takođe, insistiraćemo , kao Ministarstvo, da se kazne za ovakva dela maksimalno pooštre, jer ne želimo da se ovakve stvari ikada ponove - istakao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije