Radost i osmesi smenjivali su se danas na licima mališana u domu Vukovića, Ane i Dalibora u Kosovskoj Mitrovici jer će predstojeće praznike provesti sa obiljem slatkiša koji su im uoči Nove Godine doneli predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić. U porodici Vuković devetoro mališana, sedam devojčica i dva dečaka, od kojih je najstariji šesnaestogodiši Milan anajmlađadevetomesečna Ksenija odrastaju u zdravoj i veseloj atmosferi..


- Lepota i radost koja se nalaze u ovom domu je primer da treba da se bavimo pravim vrednostima gde se kroz osmehe pokazuju i ljubav i toplina ali i da trebamo da pomažemo jedni drugima- rekao je predsednik Spirić i istakao da je Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica obezbedio i novčanu nadoknadu za ovu porodicu u vidu stipendije za školarce za 2020. godinu u iznosu od 30.000 dinara mesečno. Inačelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Slavko Simić uz poklone mališaima kazao je da porodica Vuković ima svoju budućnost kao i da su oni najveća vrednost Kosovske Mitrovice.


- Vukovićisu porodica koja ima svoju budućnost i sa njima tu budućnost ima i naša država Srbija. Oni su ponos i naše najveće bogatstvo koje ima Kosovska Mitrovica i naravno primer svima nama koji živimo u ovim teškim vremenima i teškim okolnostima, kako se stvara jaka, snažna i zdrava porodica. Ovo su fini i dobri mališani koji imaju svoj put i idu napred i naravno svi zajedno treba da budemo uz njih i pokažemo koliko nam je stalo do svakog deteta, svakog domaćinstva i koliko nam je stalo do njihove budućnosti-rekao je Simić i dodao da će država Srbija kao i sam predsednik Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastaviti da u 2020. godini da pomaže domaćinstva na prostoru Kosova i Metohije.