NADALI smo se da će se vratiti zdrava, a sada se tešimo činjenicom da je više ništa ne boli. Posle NATO bombardovanja, moja Sofija je ko zna koja po redu žrtva karcinoma - kaže Anita Nakić iz sela Žitkovac kod Aleksinca, majka šesnaestogodišnje devojčice koja je, posle izgubljene bitke za život u jednoj grčkoj klinici, danas sahranjena na lokalnom groblju.

Pročitajte još: Od tuge zaplakao i sveštenik, otac nije ispuštao brojanicu iz ruku: Ceo Žitkovac stao da isprati Sofiju Nakić

Njeni posmrtni ostaci su u Srbiju dopremljeni 18. novembra, a troškove transporta je snosio grčki lekar Stelios Kouvaris, koji je poručio da bar toliko može da učini za Sofiju, kad već nije uspeo da je izleči.

Devojčicin otac Bojan Nakić se, međutim, teško miri sa sudbinom i tvrdi da su, posle bezuspešnih tretmana u Nišu i Beogradu, predugo čekali na dokumentaciju za lečenje u inostranstvu, pa veruje da bi ishod bio sasvim drugačiji da su ranije stigli u Atinu...

Na kraju, s obzirom na to da je bila pokrenuta velika akcija za sakupljanje humanitarne pomoći, Nakići poručuju da će u najskorije vreme sva sredstva koja nisu utrošili proslediti na račun fondacije pod nazivom "Budi human".